Szükségállapotot hirdettek ki a világ legélhetetlenebb városaként ismert Norilszkban

norilszk-7

Szükségállapotot hirdetett ki csütörtökön a polgármester az észak-szibériai NorilszkNorilszk - a világ egyik legélhetetlenebb városa. ban, mert a hét első három napján tomboló kegyetlen viharEltűnt a Fülöp-szigetek a tájfun alatt. 50 lakóház és 30 középület tetejét szakította le vagy rongálta meg. Összesen 15 ezer négyzetméteren sérültek meg a háztetők, a kár értéke eléri a 100 millió rubelt (400 millió forintot). Emellett ablakok törtek be, közlekedési lámpák mondták fel a szolgálatot, és zavarok keletkeztek az áram-, a vízFolyómederbe botlott a Curiosity a Marson. - és mobiltelefon-szolgáltatásban az északi sarkkörön túli városban.

Norilszk

Norilszk

Norilszk

A városra lecsapó viharban a széllökések sebessége elérte a másodpercenkénti 30-40 métert. A várakozások szerint a széllökések sebessége péntekre másodpercenként 5-10 méteresre enyhül.

A Norilszktól 35 kilométerre lévő Alykel repülőSzinte függőlegesen száll fel a Boeing új Dreamlinere [videó]. téren olyan erős szél fújt, hogy a csúszós betonon arrébbtolt egy 40 tonnás BoeingHatalmas repülőt rajzoltak az égre Amerika felett a Boeing pilótái. 737-es repülőgépet.

Cikkajánló: Norilszk – a világ egyik legélhetetlenebb városa


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!