Szentpétervár új állatkertje

Az 1865-ben alapított szentpétervári a legöregebb állatkert Oroszországban. Más orosz állatkertekhez hasonlóan itt is helyszűkében vannak – a parkGreat Smoky Mountains Nemzeti Park. a városA sziklákba épített város - Setenil de Las Bodegas. történelmi belvárosában van. A városvezetés egy új, 300 hektáros, a városon kívülre helyezett állatkert építése mellett döntött. A projekt a természetvédelmi és a tájmegőrzési szempontok figyelembevételével kerül kialakításra. Területét az évek során körülnőtte a város, így mára komoly helyhiánnyal küzd. Hivatalos neve egyébként jelenleg az 1952-ben kapott Leningrád Állatkert, amelyet a város 1991-es névváltoztatása ellenére is megtartottak; az intézmény a költözködéssel együtt kapna új nevet is. Az építészeti koncepció fő vonala az évmilliókkal ezelőtt létezett egységes szuperkontinens, PangeaA Pangea szétválásának időpontját is átírhatja egy különleges, 130 millió éves koponyalelet. újjáalkotása, az egykor egymással szoros szimbiózisban működő, mára elkülönült és továbbfejlődött ökoszisztémák összekapcsolása.

Szentpétervár új állatkertje

Szentpétervár új állatkertje

Az állatkert területén mesterséges szigeteket alakítanak ki: a hat terület Délkelet-Ázsiát, Afrikát, Ausztráliát, Dél-Amerikát, Észak-Amerikát és Eurázsiát jeleníti majd meg – legalábbis az élővilágot tekintve. Észak-AmerikaEgy különleges gyémántlelőhely, ahonnan bárki hazaviheti a megtalált drágaköveket. és Eurázsia szigete között kap helyet az AntarktiszÓriási jéghegy szakadt le az Antarktiszról. faunáját bemutató terület. A szigetes megoldás nem teljesen egyedülálló, de ritkaÍgy tölti a napját négy vadon élő szibériai tigristestvér - ritka felvétel. az állatkertek esetében, segíti a bemutatott fajok védelmét, emellett a Primorszkij esetében az alacsonyan fekvő helyszín is ezt a megoldást támogatja.

Két francia irodaA Google új budapesti irodája, amelyet a város híres fürdői ihlettek. , a TN PLUS és a Beckmann N’Thépé párosa nyerte a szentpétervári Primorszkij Állatkert tervezésére kiírt nemzetközi pályázatot. A most Szentpétervárra szállított tervcsomag ugyancsak bővelkedik izgalmas látványelemekben és építészeti megoldásokban. A bejáratot lábakra állított, lebegni tűnő építmény jelöli ki, az állat- és növényházak pedig főként geodézikus kupolákban kapnak helyet, amitől a terület egy hatalmas, buborékos habfürdőre emlékeztet majd.

Szentpétervár új állatkertje

Szentpétervár új állatkertje

Szentpétervár új állatkertje

Szentpétervár új állatkertje


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!