Szabadon engedték az országban barangoló medvét

Szabadon engedtékVadmacskát engedtek szabadon a Bükki Nemzeti Park szakemberei. az elmúlt két hétben az országon át kóborló medvét a szlovák-magyar határ közelében szerda éjszaka – közölte a Bükki Nemzeti ParkVíziló mentett meg egy krokodil áldozatául esett gnút - videó. Igazgatósága. A nőstény medveKimentették a moszuli állatkert két életben maradt állatát. először Nógrád megyében bukkant fel, majd – a csaknem 300 kilométeres kóborlása után – a déli határ közelében, a Csongrád megyei Sándorfalva közelében fogták be a szakemberek.

A medve elengedésének helyszíneként olyan területet választottak ki a természetvédelmi szervezetek szakemberei, amely távol van a lakott településektől, tradicionális medveélőhely, ahol stabil medvepopuláció él és a szlovákiai medveállománnyal is szerves kapcsolatban áll.

MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Közölték, az orvosi vizsgálatok megállapították, hogy a befogott medve egy vadon élő, 10 évesnél idősebb egészséges nőstény, amelynek további bocsai már nem várhatóak. A nemzeti parkokCsillagsétákat rendeznek a magyarországi nemzeti parkok. szakemberei a következő időszakban figyelik majd medve a mozgását, és ha újból lakott települések közelébe kerülne, azonnal „közbelépnek”.

MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

A szabadon engedés körülményeiről azt írták, hogy este kilenc óra körül vették át a szakemberek a medvét szállító ládát a helyszín közelében. A medve a szakadó esőben “kicsit gondolkodott, hogy egyáltalán kimenjen-e a ládájából, végül azonban némi noszogatás után éjfél tájban meggondolta magát, s komótosan kisétált az erdőTöbb százezer őshonos fát ültet tavaszig a Kiskunsági Nemzeti Park. be, ahol fél percen belül el is tűnt”.

Forrás: Bükki Nemzeti Park Igazgatóság

A pénteken befogott, a kóborlás során kimerült 80-100 kilogrammos medvét az elmúlt napokban a Szegedi VadasparkGondozó nevel egy legyengült pingvinfiókát a Szegedi Vadasparkban. medveházában gondozták. Az állat május végén bukkant fel Nógrád megyében, majd dél felé tartva Abony, Kocsér, TiszaalpárFotók a tavaszi állatseregletről - földön, vízen, levegőben. , Tömörkénynél és Dóc közelében figyelték meg.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!