Szabadon engedték az országban barangoló medvét

Szabadon engedték az elmúlt két hétben az országon át kóborló medvét a szlovák-magyar határ közelében szerda éjszaka – közölte a Bükki Nemzeti ParkGlacier Skywalk - üvegkilátó a gyönyörű Jasper Nemzeti Parkban. Igazgatósága. A nőstény medveNem látták meg az árnyékukat a budapesti medvék. először Nógrád megyében bukkant fel, majd – a csaknem 300 kilométeres kóborlása után – a déli határ közelében, a Csongrád megyei Sándorfalva közelében fogták be a szakemberek.

A medve elengedésének helyszíneként olyan területet választottak ki a természetvédelmi szervezetek szakemberei, amely távol van a lakott településektől, tradicionális medveélőhely, ahol stabil medvepopuláció él és a szlovákiai medveállománnyal is szerves kapcsolatban áll.

MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Közölték, az orvosi vizsgálatok megállapították, hogy a befogott medve egy vadon élő, 10 évesnél idősebb egészséges nőstény, amelynek további bocsai már nem várhatóak. A nemzeti parkokCsillagsétákat rendeznek a magyarországi nemzeti parkok. szakemberei a következő időszakban figyelik majd medve a mozgását, és ha újból lakott települések közelébe kerülne, azonnal „közbelépnek”.

MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

A szabadon engedés körülményeiről azt írták, hogy este kilenc óra körül vették át a szakemberek a medvét szállító ládát a helyszín közelében. A medve a szakadó esőben “kicsit gondolkodott, hogy egyáltalán kimenjen-e a ládájából, végül azonban némi noszogatás után éjfél tájban meggondolta magát, s komótosan kisétált az erdőTöbb százezer őshonos fát ültet tavaszig a Kiskunsági Nemzeti Park. be, ahol fél percen belül el is tűnt”.

Forrás: Bükki Nemzeti Park Igazgatóság

A pénteken befogott, a kóborlás során kimerült 80-100 kilogrammos medvét az elmúlt napokban a Szegedi VadasparkKenguruk születtek Szegeden - a szürke anyának fehér, a fehérnek pedig szürke kicsinye lett. medveházában gondozták. Az állat május végén bukkant fel Nógrád megyében, majd dél felé tartva AbonyA legkorábbi leprás megbetegedést mutatták ki Abony közelében talált rézkori emberek maradványain. , Kocsér, TiszaalpárFotók a tavaszi állatseregletről - földön, vízen, levegőben. , Tömörkénynél és Dóc közelében figyelték meg.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!