Súlyosan veszélyeztetett orrszarvú született Amerikában

A keskenyszájú orrszarvúKihalt a nyugati fekete rinocérosz . k súlyosan veszélyeztetettKatasztrófába torkollott a súlyosan veszélyeztetett orrszarvúk áttelepítése. fajába tartozó borjú született az Iowa állambeli Des Moines állatkertjében. A Blank Park Állatkert Ayana nevű rinocérosza október 11-én éjjel hozta világra 36 kilogrammos kicsinyét. Az intézmény vezetője, Mark Vukovich “hatalmas jelentőségű eseménynek” nevezte a borjú születését.

orrszarvu-4

A veszélyeztetett faj (Diceros bicornis) vadon és fogságban élő példányainak száma mára ezer alá csökkent. Az észak-amerikai állatkertek 46 keskenyszájú orrszarvúKatasztrófába torkollott a súlyosan veszélyeztetett orrszarvúk áttelepítése. nak adnak otthont, ebből két felnőtt példány a Blank ParkPark a New York-i magasvasút helyén. Állatkertben él. A 46 példány között mindössze hat a termékeny nőstény.

orrszarvu-3

orrszarvu-5

A Des Moines-i intézmény szóvivője szerint a nőstény borjú már egy órával a világra jötte után felállt és járkált, két órán belül már enni is próbált. A kis orrszarvú azóta szépen cseperedik, egyre bátrabb és ügyesebb.

orrszarvu-2

Blank Park Zoo, MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!