Santorini – Görögország mesés szigete

Cimkék: , , ,

A GörögországEgy éven belül 45 hajó roncsát találták meg egy görög szigetnél. hoz tartozó Santorini egy kör alakú vulkanikusTenerife - az örök tavasz szigete.  szigetcsoportMaldív-szigetek - az Indiai-óceán csodás szigetvilága.  az Égei-tengeren, a Kükládok szigetcsoport legdélebbi tagja.  Az ország déli részén, körülbelül 200 km-re Athéntól délkeletre található.  SantoriniVárosok, amik sziklákra épültek. alapvetően egyhatalmas erejű vulkanikus robbanás maradványa, amely megsemmisítette a korabeli településeket az eredetileg egyetlen szigeten és amely a jelenlegi geológiai kaldera kialakulásához vezetett. Területe 73 km². A szigetAz arab világ modern és monumentális építészeti csodái. egy 3500 évvel ezelőtti hatalmas vulkanikus robbanás nyomait őrzi magán, amely berobbantotta a szigetMaldív-szigetek - az Indiai-óceán csodás szigetvilága. közepét, egy belső tengert hozva létre.

santorini-4

Santorini

Santorini

Látványos1700 ember halálát okozta a kameruni „robbanó tó” 1986-as kitörése. szépsége, és az élénk éjszakai élet a szigetet Európa egyik legvonzóbb turisztikai célpontjává tették. A sziget ma Európa egyik legismertebb és legfrekventáltabb turisztikai célpontja. Nyáron, júniustól augusztus végéig több, mint egymillió turista látogat a szigetre.

santorini-3

Santorini

Oia, Santorini

Santorini

Santorini

Santorini

A szigeten terem a fehér padlizsán, a fáva bab illetve világhírűek a borai. A sziget jellegzetessége az Assyrtiko nevű bor. A szőlőt a szigeten folyamatosan fújó szél miatt a földön, kosár alakba fonva növesztik. A bor jellegzetes ízét a vulkanikus kőzet adja. Fontosabb városai: Fíra (Thira) Oia, Kamari, és Perissa. A főváros1050 méter magas felhőkarcolót terveznek Azerbajdzsánban. Fira bővelkedik jobbnál jobb éttermekben, szállodákban, a legolcsóbbtól a luxusAz arab világ modern és monumentális építészeti csodái. kategóriáig. A kaldera meredek fala szélén szertelenül billegő, jellegzetes, lapos tetejű házai olyanok, mintha éppen most akarnának belecsusszanni a hűsítő habok közé. Az ortodox katedrális, bármely irányból is közelítünk, uralja a városképet.

Santorini

Santorini

Ha fotót látunk valahol Santoriniról, azon nagy valószínűséggel a kalderára épített kék-fehér házak láthatóak. A szunnyadó vulkánAz Etna is a világörökség része lett. kráter10 különleges vulkáni kráter. ének peremén nem csak házak épültek, hanem éttermek és luxusszállodák is úszómedencékkel. A hotelsor előtti sétányról elénk táruló látvány lenyűgöző. Háromszáz méterrel alattunk a tengerKagylóval borított tengerpartok. , látjuk a kikötőbe érkező hajókat, a turistabuszok körüli nyüzsgést.

Santorini

Santorini

Santorini

Santorini

Santorini

Santorini

Santorini

Santorini

A sziget keleti részén fekvő Kamari strandján az itteni jellegzetes, fekete homokot különlegesMaho Beach - a tengerpart ahol repülők szállnak a strandolók feje fellett. , színes kavicsok színesítik. A nappali forgatag estére sem enyhül, megszámlálhatatlan, hajnalig nyitva tartó bár és szórakozóhely. A naplemente25 gyönyörű naplemente a világ minden tájáról. Oiából (Ijából) nézve a legszebb, leglátványosabb. Oia hófehér házai élénk kontrasztot alkotnak a föléjük magasodó sötét bazaltsziklákkal. Valamennyi háznak kék a kapuja, s az előkertek roskadoznak a pompásnál pompásabb virágoktól.

Santorini

Santorini

Santorini

Santorini

Santorini

Santorini

Santorini

Santorini

Santorini


Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!Ha tetszett, iratkozz fel hílevelünkre, hogy ne maradj le a friss cikkekről sem!

Látogatók egyéb keresései erre a cikkre:

Mit gondolsz erről a cikkről?
  • Nem tetszik
  • Érdekes
  • Gyönyörű
  • Elképesztő
  • Tetszik
  • Átlagos

Ajánló

Szólj hozzá a cikkhez!