Római kori leletet hozott a felszínre egy Spanyolországban tomboló vihar

Egy első századból származó római vízvezeték maradványait fedte fel egy hatalmasTúlméretezett kutyák. viharA Bahamák történetének legnagyobb hurrikánjává erősödött a Florida felé közelítő Dorian. a dél-spanyolországi Cádiz tengerpartján. A 130 kilométer/óra erejű szélVeszélyes mikrobákkal hintik be az Alpokat a Szahara felől érkező szelek. akkora hullámokat keltett, hogy kimosták a homokot a város melletti Cortadura strandról, így bukkant elő a jelentős régészeti leletEgyedülálló honfoglalás kori leletegyüttest mutattak be Jászberényben. .

Cádiz (Forrás: Wikimedia Commons/Solundir)

A vízvezeték létezéséről tudtak már a régészek, több darabja is előkerült az elmúlt években. A mostani vihar hét újabb részt juttatott belőle felszínre a tengerparti homokHamarosan homokhiánnyal kell szembenéznie az emberiségnek. alól. Az eredetileg 75 kilométer hosszú római viaduktUtazás a Goteik viadukton. Tempul forrásaiból szállította az ivóvizet az akkor még Gades néven ismert Cádizba.

Mintegy két méterre a vízvezeték darabjaitól előkerültek egy, a 16-17. században épített út maradványai is. Az utat 1755-ig használták, amikor is egy hatalmas szökőár elpusztította. A vihar által felszínre hozott tengerparti leletekre a rendőrség vigyáz, amíg az illetékes hatóságok eldöntik sorsát.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!