Ritka felvételt készítettek kutatók a legendás bojtosmókusról

A rejtélyes bojtosmókus (Rheithrosciurus macrotis) Borneó, IndonéziaMini sárkányok Indonéziában. , BruneiAhol nincsenek adók - A Brunei Szultanátus Borneó szigetén. és MalajziaTörpeelefántok pusztultak el Borneón. sűrű erdeiben él. A ritkán látható állatról a biológusok szinte semmit nem tudnak. A helyi emberekSzívmelengető videó - így reagáltak az emberek, amikor szépnek nevezték őket. körében azonban az a hiedelem él róla, hogy képes az önmagánál jóval nagyobb állatokat is megtámadni és állíTöbb mint 70 fiókát nevel egy gondoskodó kacsamama. lag szereti a vérüket meginni, ezért sokszor csak “vámpírmókusként” emlegetik.

Bojtosmókus

A bojtosmókus akár kétszer akkorára is megnőhet, mint fajtársai. KülönlegesKilőhetik a híressé vált, hófehér jávorszarvast Svédországban. ismertetőjegye a bolyhos farka, ami 30 százalékkal nagyobb mint a teste, ezzel pedig ő a rekorder az állatvilágban. Egyelőre nem tudják pontosan, hogy milyen célt szolgál a hatalmasTúlméretezett kutyák. farok, de valószínűleg azért fejlődött ekkorára, hogy az állat nagyobbnak látszódjon, és így elriassza a potenciális támadókat.

Bojtosmókus

Bojtosmókus

Bojtosmókus

Bojtosmókus

Andrew Marshall, a Michigani Egyetem biológusa és kollégái nemrég 35 videokamerát állítottak fel az indonéziai Gunung Palung Nemzeti ParkA Yellowstone Nemzeti Park természeti csodái. területén, hogy megpróbáljanak felvételeket készíteni a rejtélyes állatról. Egy példányt sikerült is megörökíteniük, de a bojtosmókus csak pár másodpercre volt látható. A felvételen jól látható, ahogy a mókus a levelek között keresgél valamit. A kutatók most abban reménykednek, hogy további felvételeket tudnak majd készíteni az állatról, és ezáltal többet megtudhatnak a “vámpírmókus” táplálkozásáról, viselkedéséről, és arról, hogy van-e bármiféle alapja a róla szóló legendáknak.

VIDEÓ:


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!