Régóta lakatlan szellemfalvak Olaszországban

OlaszországAz Etna is a világörökség része lett. tele van gazdag történelmi múltú, de régóta lakatlan falvakkal, amelyek ma az alternatív turizmusBudapest a második legjobb város a világon egy amerikai internetes szavazás szerint. célpontjai.

Craco

A MateráGanvié - a cölöpökre épült falu. l 50 km-re található Craco számára szimbóluma annak az Olaszországnak, amely volt, de ma már nincs. Kőből épített házai egymáshoz bújva állták az időjárás viszontagságait egy sziklaMonemvaszia - település a hatalmas szikla mögött. tetején. Lassan elnéptelenedett, végül 1981-ben egy nagy földcsuszamlásA görög szellemfalu, mely szép lassan teljesen elsüllyed. után vált a szellemfalvak egyikévé. Romjai búskomoran merednek az alattuk elterülő völgybe, nem véletlen, hogy Mel Gibson éppen ezt a helyet választotta a Passió című filmjében Judás öngyilkosságának hátteréül.

Craco

Casal Venosto

A BolzanoSzürreális látványt nyújt Dél-Tirol egyik legkülönlegesebb természeti képződménye. környéki Casal Venosto halálát emberi kéz okozta.1950- ben egy tározó létrehozása miatt az egész faluEgy teljes falut kínálnak eladásra Németországban. víz alá került. Lakói új falut építettek a közeli dombra, de a 163 örökre lakhatatlanná vált házakGreen village - környezetbarát bambuszházak Balin. közül ma is kiemelkedik a tóból a Santa Caterina templomHarminc éve épül Nagy Heródes templomának makettje. harangtornya.

Canal Venosta

Fabbriche di Careggine

Olaszország-szerte több falu jutott erre a sorsra és Trentóban is van egy, amely nem adja meg teljesen magát. Fabbriche di Careggine 32 háza, amely szintén tározó építésekor került a víz alá, kb. tíz évente, amikor a medenceÜvegfalú medencében úszkálnak az elefántok egy japán állatkertben. vizét leengedik, több ezer ámuló és meghatott ember szeme előtt újra megjelenik a napfényben.

Fabbriche di Careggine


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!