Régóta lakatlan szellemfalvak Olaszországban

Cimkék: , , , ,

Olaszország32 nappal az olaszországi földrengés után élve emeltek ki a romok alól egy macskát. tele van gazdag történelmi múltú, de régóta lakatlan falvakkal, amelyek ma az alternatív turizmusBudapest a második legjobb város a világon egy amerikai internetes szavazás szerint. célpontjai.

Craco

A MateráAz ezer-sziget tava. l 50 km-re található Craco számára szimbóluma annak az Olaszországnak, amely volt, de ma már nincs. Kőből épített házai egymáshoz bújva állták az időjárás viszontagságait egy szikla Hvítserkur - a dinoszaurusz szikla. tetején. Lassan elnéptelenedettKitsault - elnéptelenedett bányaváros Kanadában. , végül 1981-ben egy nagy földcsuszamlás után vált a szellemfalvak egyikévé. Romjai búskomoran merednek az alattuk elterülő völgybe, nem véletlen, hogy Mel Gibson éppen ezt a helyet választotta a Passió című filmjében Judás öngyilkosságának hátteréül.

Craco

Casal Venosto

A Bolzano környéki Casal Venosto halálát emberi kéz okozta.1950- ben egy tározó létrehozása miatt az egész faluVeszélyes út az iskolába. víz alá került. Lakói új falut építettek a közeli dombra, de a 163 örökre lakhatatlanná vált házakGreen village - környezetbarát bambuszházak Balin. közül ma is kiemelkedik a tóból a Santa Caterina templomKolomenszkojei Mennybemenetel-templom. harangtornya.

Canal Venosta

Fabbriche di Careggine

Olaszország-szerte több falu jutott erre a sorsra és Trentóban is van egy, amely nem adja meg teljesen magát. Fabbriche di Careggine 32 háza, amely szintén tározó építésekor került a víz alá, kb. tíz évente, amikor a medenceÜvegfalú medencében úszkálnak az elefántok egy japán állatkertben. vizét leengedik, több ezer ámuló és meghatott ember szeme előtt újra megjelenik a napfényben.

Fabbriche di Careggine


Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!Ha tetszett, iratkozz fel hílevelünkre, hogy ne maradj le a friss cikkekről sem!

Látogatók egyéb keresései erre a cikkre:

Mit gondolsz erről a cikkről?
  • Nem tetszik
  • Érdekes
  • Gyönyörű
  • Elképesztő
  • Tetszik
  • Átlagos

Ajánló

Szólj hozzá a cikkhez!