Nem akarnak téli időszámítást a Baleár-szigeteken

Nem akarnak téli időEgy másodperccel hosszabb lesz a holnapi nap. számítást a Baleár-szigetek40 év után először figyeltek meg nagy fehér cápát Spanyolországnál. en (nagyobb tagjai: MallorcaVagyont érő ámbráscet hányadékot talált két férfi Mallorca egyik tengerpartján. , MenorcaCova d'en Xoroi - sziklafalra épült bár Menorca szigetén. , Ibiza, Formentera) ahol a helyi parlament1938-ban készült színes kisfilm Budapestről. egyhangú döntéssel nyilatkozatot fogadott el, amelyben ehhez kéri a központi spanyol kormány jóváhagyását.

balear-szigetek-7Mallorca (Fotó: Wikipedia/sladky)

A baleári parlament szerint a hétvégi óraátállítás után a Földközi-tenger12 kristálytiszta vizű hely. nyugati medencéjében található szigetcsoporton már délután háromnegyed hatkor lemegy majd a nap, és besötétedik. A modern társadalomnak azonban szüksége van arra, hogy a napsütéses órákA rák legrégebbi nyomaira bukkantak az ember egy ősének csontkövületén. száma, és a szabadidő illeszkedjen egymáshoz – áll a nyilatkozatban, amelyben “a logikus, racionális és természetes” időbeosztás mellett érvelnek. A szigetekCsodálatos fotókon örökítette meg a Fülöp-szigetek varázslatos tájait a világjáró fotós. parlamentje kifejti, hogy a napfény hiánya negatívan hat az egészségre és a lelkiállapotra, valamint olyan betegségekért felelős mint például a depresszió vagy az álmatlanság.

balear-szigetek-3Ibiza (Fotó: Wikipedia/Kelly.ibiza)

Ellenben a természetes világosság több szabadtéri időtöltést tesz lehetővé, javítja az ez egyensúlyt a munkaFérfiak, akik nem törődnek a munkavédelmi szabályokkal. és a családi élet között – indokolják a képviselők a kérést a dokumentumban, hozzátéve, hogy a nyári időszámításTámogatja az óraátállítás eltörlését az Európai Parlament. folytatása energiamegtakarítást is jelent, jót tesz a turizmusnak, és a kereskedelemnek is.

balear-szigetek-4Mallorca, Port de Sóller (Fotó: Wikipedia/Adrian Pingstone)

balear-szigetek-2Fotó: Wikipedia/Antoni Sureda

Az El Mundo című országos napilap szerint a spanyol ipari, energiaügyi és turizmusért felelős minisztérium álláspontja az, hogy nem lehet egyoldalúan módosítani az időszámítást a Baleár-szigeteken, mert azt európai szinten, uniós irányelvek szabályozzák. SpanyolországRitka ibériai hiúz tűnt fel Madrid közelében. egy időzónában van Magyarországgal, az órákat vasárnap hajnali háromkor kell egy órával visszaállítani a téli időszámításnak megfelelően.

balear-szigetek-9Menorca (Fotó: Wikipedia/Henning.Schröder)

MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!