Nárciszok völgye

Cimkék: , , , ,

A Nárciszok völgye természetvédelmi területA Kanas természetvédelmi terület varázslatos szépsége. UkrajnaA festői Fecskefészek-kastély . Kárpátaljai területén, HusztA Kanas természetvédelmi terület varázslatos szépsége. l keletre található. A Huszti járás területén található a Nárciszok völgye az egyik legnagyobbCalgary - a világ egyik legnagyobb smaragdja. olyan terület Kárpátalján, ahol a Kárpátok egyedi növényeit és állatait őrzik. Az itt megtalálható vadon élő hegyi nárciszok máshol Európában nem nagyon maradtak fenn. A Nárciszok völgye 1979-től a Kárpáti Állami Természetvédelmi Terület keretein belül működik. A vékonylevelű nárcisz (Narcissus angustifolius) Ukrajnában csak Kárpátalja területén fordul elő. A ritkaEgy több mint három méteres óriáskalmár haláltusáját fotózták le Spanyolországban. nárcisz élőhelyéül szolgáló Nárciszok VölgyGyönyörű tájképek Palouse völgyéről. ének kiterjedése eredetileg 257 hektár volt, de a terület a fűzcserje terjedése miatt évente egy hektárnyival zsugorodik.

Nárciszok völgye, Kárpátalja

Nárciszok völgye, Kárpátalja

Nárciszok völgye, Kárpátalja

A rendszerint május elején virágzó nárciszmezőt, amely Kárpátalja egyik legnevezetesebb természeti látványossága, a Kárpáti Bioszféra Védett Terület szakemberei bivalyokEgy fára menekült a bivalyok elől a megfutamított oroszlán. betelepítésével szeretnék megóvni a pusztulástól oly módon, hogy az állatokkal lelegeltetik a növények elől a nedvességet elszívó cserjét. A Kárpáti Bioszféra Védett Terület igazgatója elmondta; a projekttel egyszerre két problémát szeretnének orvosolni: megóvni a ritka növényeket és hozzájárulni a kárpátaljai bivalypopuláció helyreállításához. A szakember szerint a kísérlethez az ötletet a magyarországi Hortobágyi Nemzeti Parktól lesték el, ahol szintén bivalycsordát legeltetnek.

Nárciszok völgye, Kárpátalja

Nárciszok völgye, Kárpátalja

Nárciszok völgye, Kárpátalja

Nárciszok völgye, Kárpátalja

Nárciszok völgye, Kárpátalja

Forrás:wikipedia.hu

Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!Ha tetszett, iratkozz fel hílevelünkre, hogy ne maradj le a friss cikkekről sem!

Látogatók egyéb keresései erre a cikkre:

Mit gondolsz erről a cikkről?
  • Nem tetszik
  • Érdekes
  • Gyönyörű
  • Elképesztő
  • Tetszik
  • Átlagos

Ajánló

Szólj hozzá a cikkhez!