Mosolyog, pislog, mozgatja a száját az első kínai humanoid robot

Pekingben bemutatkozott Jangjang, KínaElkészült a világ leghosszabb üvegpadlós függőhídjának szerkezete. első, emberi gesztusokra képes humanoid robotÚjabb lépés a Terminátor megvalósítása felé. ja, amely egyszerre hasonlít egyik alkotójára, egy kínai nőre, és amerikai riporterek szerint Sarah Palin volt alaszkai kormányzóra, egykori alelnökjelöltre.

Humanoid robot Kína

A globális mobilÁtlátszó mobilt fejlesztett ki egy amerikai vállalat. internet témakörében rendezett egyhetes konferencián és kiállításon talán a legnépszerűbb az a hosszú hajú, szemüveges nő, aki mosolyogva, időnként pislogva, “beszéde” közben ajkait mozgatva bűvölte el közönségét. Jangjangot távirányítással működtetik, a szenzorok egy másik emberen vannak, aki a háttérből mindent figyelve például fejmozgásával idézi elő a bábu fejének azonos mozgását. A dobogón mellette állt az a nő, a robot fejlesztői csoportjának egyike, akiről Jangjangot megmintázták. Az “ikrek A 103 éve elválaszthatatlan ikerpár. ” kezet fogtak és meg is ölelték egymást.

humanoid

 Szung Jang elmondta, hogy hasonmását egy különleges szilikagélből alkották, amely látványában és tapintásSikerrel teszteltek egy tapintást érzékelő bionikus kezet. ában az emberi bőrt idézi. Jangjang a negyedik robot, amelyet a sanghaji ShanghaiShanghai a magasból - egy darukezelő elképesztő fotói . Shenqing Industry (SSI) gyártott és az eddigiek közül ő tudja a legtöbbet. Leginkább az arca kifejező. Szung elmondta, hogy gépi másával dolgozni különleges élményt jelent a számára, a helyzet arra inspirálja, hogy azt mindig tökéletesítsék.

Humanoid robot Kína

Humanoid robot Kína

A fejlesztők szerint a technológiaHírolvasó robotot mutattak be Japánban. segítségével olyan robotokÉpül az első, teljesen robotokkal termelő gyár Kínában. fejleszthetők, amelyek például eladók mellett teljesíthetnek szolgálatot vagy hírességek mását is szívesen gyártanák. Elképzelhető, hogy egy professzor helyett előadását is megtartja a bábu, bár kérdések megválaszolására nem lesz képes – vélte Szung. A középkorú robotnő előállítóit, a sanghaji fejlesztőket egy japánMesterséges intelligenciával váltja fel dolgozóit egy japán biztosítótársaság. professzor, Isiguro Hirosi segítette, aki immár több mint 20 éves gyakorlatot szerzett a robottechnika világában. Hirosi 2010-ben már magát is megmintázta, 2014-ben pedig megalkotta a hazájában híressé vált Otonaroidot és Kodomoridot, egy felnőtt nő és egy lánygyermek robot mását.

Humanoid robot Kína

VIDEÓ:

MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!