Mélytengeri tűzijáték – lenyűgöző medúzát örökítettek meg a tengerkutatók

Lenyűgöző élőlényt csodálhattak meg a Nautilus kutatóhajón dolgozó szakembereknek egy mexikóTízezer éve élt óriáslajhár maradványaira bukkantak egy víznyelő mélyén Mexikóban. i expedíció során, ahol a tengerMagára talált az alaszkai vadvilág az Exxon Valdez-katasztrófa óta. mélyén sikerült lefilmezniük egy káprázatos színekben játszó medúzát.

Az Ocean Exploration Trust hajóMagára talált az alaszkai vadvilág az Exxon Valdez-katasztrófa óta. ja a Revillagigedo-szigetekSua Ocean Trench - gyönyörű tó a Szamoa-szigeteken. közelében járt, s 1225 méter mélységben kutatta a tengeri élővilágot a Hercules nevű távvezérelt jármű segítségével, amikor a közelben feltűnt a különlegesSua Ocean Trench - gyönyörű tó a Szamoa-szigeteken. élőlény. A jármű fényei által megvilágított medúzaEgy eddig még nem látott, különleges kinézetű medúzát filmeztek le a Mariana-ároknál. valóságos mélytengeri tűzijátékot mutatott be. A kutatók szerint a felvételen egy Halitrephes maasi fajhoz tartozó medúza látható, ami fényeivel csalja közel a táplálékául szolgáló élőlényeket, habár a sötétben nem szokott ilyen látványosHomokvihar tombolt az Indiai-Óceán felett. fényjátékot produkálni.

Az óceánok mélye ma is számtalan felfedezésre váró fajt rejteget, a szakemberek szerint ugyanis tengeri élővilág kétharmada még mindig ismeretlen számunkra.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!