Megakadályozta a grizzly medvék vadászatát egy amerikai bíró

Egy amerikai bíró megakadályozta a grizzlyHelyreállította a grizzly medvék védettségét egy amerikai szövetségi bíró. medvékGrizzly medvék tartottak családi nagygyűlést egy amerikai farmon. vadászatÉheznek a jegesmedvék a fő vadászszezonban. ának hétvégi kezdetét a YellowstoneKocsiajtót kinyitó medve rémisztett meg egy kiránduló családot. Nemzeti Parkot övező térségében. Dana Christensen montanai bíró döntése a vadászat elhalasztásáról az őslakosok és a természetvédők győzelmét jelenti, akik keresetben támadták meg a grizzlyk vadászatának megkezdését Wyoming és Idaho államokban szombaton, 41 évnyi tilalom után.

Forrás: Wikimedia Commons/Traveler100 

Több indián törzs tavaly nyújtott be keresetet az Amerikai Hal-és Vadvédelmi Szolgálat azon döntése ellen, amelyben eltörölték a grizzlyk védelmét a Yellowstone Nemzeti ParkVándorló szarvasok a Yellowstone Nemzeti Parkban. Wyoming, Montana és Idaho állam egyes részeit is magába foglaló kiterjedt régiójában, mondván a megnövekedett populáció nincs többé veszélyben.

Forrás: Brocken Inaglory/Wikimedia Commons 

A szolgálat az államokra ruházta át a döntés jogát az állatokról, ami azt jelenti, hogy lehetőségük van korlátozott keretek között, a parkon kívül szervezett vadászatokat indítani, amennyiben a régió medvepopulációja nem esik 600 egyed alá. A Yellowstone régiójában tavaly 718 példányra növekedett a grizzlypopuláció. A Yellowstone Parkon belül továbbra is tilos a medvevadászat. A helyi hatóságok 23 medveMegöltek két idős, de egészséges barnamedvét egy dán állatkertben. vadászatát engedélyezték a régióban.

Forrás: Wikimedia Commons/Diliff 

A bíró az ügy meghallgatásán ideiglenes tilalmat rendelt el, ami alatt mérlegelik azt, hogy visszaállítsák-e a grizzlyk szövetségi szintű védelmét. Döntését azzal indokolta, hogy elegendő dokumentációt terjesztettek elé arról, hogy a vadászat helyreállíthatatlan károkat okozna a grizzlypopulációban.

AlaszkaMedvecsalád szegődött egy túrázó mellé Alaszkában. kivételével a kontinentális Egyesült Államok99 éve nem látott napfogyatkozásra készül az Egyesült Államok. egész területén a veszélyeztetett fajokKína 25 év után ismét engedélyezi a tigris- és orrszarvúcsontok kereskedelmét. védelméről szóló törvény hatálya alá kerültek a grizzlyk 1975-ben, amikor már csak 136 egyed élt a Yellowstone parkban és környékén. A grizzlyket akkoriban vadászták és gyakran estek csapdák, mérgezések áldozatául, így a faj a kihalásFelgyorsult a földi élővilág hatodik kihalási hulláma. szélére került, holott egykor mintegy 100 ezer példány élt szerte Észak-Amerikában. Az állatok száma az 1850-es években kezdett zuhanni, ma már eredeti életterüknek csak mintegy két százalékán fordulnak elő.

Forrás: Wikimedia Commons/Dmitry Azovtsev/daphoto.info 


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!