Máté Bence természetfotóiból nyílt szabadtéri kiállítás Budapesten

Máté BenceWorld Press Photo - díjjal jutalmazták Máté Bence gyönyörű fotóit. természetfotóDrámai pillanatot kapott le az év természetfotósa. s mintegy hatszáz fotójából nyílt szabadtéri kiállítás Budapesten, a Szent István Bazilika előtti téren. Máté Bence képein a madarakMintegy hárommilliárd észak-amerikai madár tűnt el 1970 óta. és az állatok olyan természetes módon viselkednek, hogy jó látható, még csak nem is sejtik, hogy valaki figyeli őket – mondta Áder János köztársasági elnök a kiállítás megnyitóján.

“Neki köszönhetjük, hogy benézhetünk a gyurgyalag tollai közé, beállhatunk a levélvágó hangyák szorgos menetébe vagy meghúzhatjuk a leopárd bajuszát” – mondta az államfő Máté Bencéről, hozzátéve, hogy még csak 34 éves, de már nemzetközi hírű fotós, “aki munkájában világokat köt össze”.

Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Áder János felidézte, hogy Máté Bence számtalan nemzetközi természetfotós díj mellett elsőként nyerte el az Év Ifjú Természetfotósa, majd felnőtt kategóriában a szakma Oscar-díjaként is számon tartott Az év természetfotósaDrámai pillanatot kapott le az év természetfotósa. (Wildlife Photographer of the YearA világ egyik legrangosabb természetfotós-versenyének nyertes alkotásai. ) címet. Számos könyve jelent meg, munkásságáról háromrészes filmsorozat is készült.

“Bence kiszakít bennünket abból a csőlátásból, amiben élünk és segít abban, hogy felfedezzük magunk körül a teremtett világ szépségét” – hangsúlyozta Böjte Csaba szerzetes900 éve mumifikálódott szerzetest rejt a Budapesten kiállított szobor. .

Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Az elmúlt húsz év képanyagából válogatott bemutató célja, hogy felhívja a figyelmet a természetvédelemMagyar természetfotós képe nyerte el idén a legviccesebb állatfotó címet. és a még védhető értékek fontosságára. Az alkonyat után belülről megvilágított 15 tablópáron színviláguk és tematikájuk alapján csoportosítva láthatóak a képek. Az egyik oldalon egy nagyméretű fotó alatt az adott projektet bemutató néhány mondatos szöveg olvasható hat nyelven, a másikon 10-30 kép látható egy-egy mondatos magyar és angol nyelvű leírással.

Forrás: MTI/Balogh Zoltán

A tárlat a budapesti kiállítás után országos turnéra indul: Debrecenben április 4. és 28. között, Gödöllőn május 3-Kerékpárral a belgiumi tó vizén keresztül. l 10-ig, Egerben június 13-tól július 7-ig, Keszthelyen július 11. és augusztus 4. között, Szegeden augusztus 8. és szeptember 8. között, Győrben szeptember 12-től október 6-ig, Miskolcon pedig október 10. és november 3. között lesz látható.

Közzétette: Bence Mate’s Photography – 2019. március 14., csütörtök


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!