Magyarországon folytatódik a fejüknél összenőtt bangladesi sziámi ikrek szétválasztása

Megérkeztek Budapestre szombaton a fejüknél összenőttFejüknél összenőtt sziámi ikreket választottak szét indiai sebészek. kétéves bangladesi sziámi ikrekAbigail és Brittany Hensel - egy sziámi ikerpár élete. , akiknek a szétválasztását a világon egyedül a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány magyar orvos csapata vállalta – tudatta a Semmelweis Egyetem közleményben. Az alapítvány és a Semmelweis Egyetem hosszas egyeztetés után jutott arra a döntésre, hogy a következő hetekben és hónapokban Rabia és Rukia kivizsgálása és előkészítése az egyetem klinikáin történik meg.

Forrás: Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány

A kétéves ikerpár azért érkezett Magyarországra, hogy az orvosok elvégezzék a végleges koponyaszétválasztó operációÁttörést jelentő műtétet végeztek el magyar orvosok a fejüknél összenőtt bangladesi sziámi ikreken. hoz szükséges diagnosztikai és előkészítő vizsgálatokat, a speciális plasztikai sebészeti műtétet és a szövettágítók beültetését. A három fő szakaszból álló műtétsorozat első részét, a fő agyi szállítóér-hálózat érfalon belüli kétlépcsős szétválasztását Hudák István idegsebész vezetésével végezték el még tavaly februárban, illetve augusztusban Bangladesben.

Forrás: Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány

Most Budapesten a bőr és a koponyán kívüli lágyrészek nyújtásához speciális tervezésű plasztikai sebészeti szövettágítókat ültet be Pataki Gergely plasztikai sebész. A harmadik szakaszban, egy későbbi időpontban kerül majd sor a “nagyműtétre”, az agyAgyi stimulációval sikerült megfiatalítani a memóriát. és a koponya végleges szétválasztására, melyet Csókay András idegsebész fog irányítani. A sziámi ikrekKözel 70 év után talált egymásra egy ikerpár. jó egészségi állapotban vannak, a család nagy reményekkel érkezett Budapestre.

Forrás: Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány

Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!