Machu Picchu – virtuális túra a varázslatos inka romvárosban

A varázslatos Machu PicchuLetűnt birodalmak emlékei. , az egykori InkaPerui kutatók igazolták az inkák eredetével kapcsolatos legendákat. Birodalom romvárosa, a világ talán legizgalmasabb és legfestőibb fekvésű régészeti lelőhelye. Peruban, az AndokHogyan lehet életben maradni a világ legmagasabban fekvő településén?. hegyláncai között egy nehezen megközelíthető hegynyergen bújik meg az erődA Roovere erőd láthatatlan hídja. ített városNew York Top 10 látnivaló. , 2430 méteres magasságban.

Machu Picchu

A Street ViewMár a Parlament is bejárható virtuálisan a Street View segítségével. -szolgáltatással már a Machu Picchu és más inka emlékhelyek is bejárhatók, hiszen a GoogleA legkülönlegesebb állatbarátságok az Android eddigi legjobb reklámjában.  korábban engedélyt kapott a perui kormánytól a híres romvárosTiahuanaco - rejtélyes bolíviai romváros. feltérképezéséhez és a szükséges felvételek elkészítéséhez. A Street View csak néhány éve kezdte meg működ30 bámulatos fotó ködös tájakról. ését a dél-amerikai országban: PeruA perui koka farmerek. néhány nagyvárosa, többek közt LimaBetonfallal választották el Limában a szegénynegyedet a leggazdagabb területtől. , Trujillo, Arequipa, Chiclayo és Piura már bebarangolható virtuálisan. A Google 2012 év végén látott hozzá a felvételek elkészítéséhez, a cég azonban nemcsak a városokat akarta bemutatni, hanem arra is engedélyt kapott a perui kulturális minisztériumtól, hogy feltérképezze a Machu Picchut. A projekt kezdetén Luis Jaime Castillo kulturális miniszterhelyettes azt mondta, hogy Peru csak jól járna azzal, ha a Machu Picchu is bejárható lenne a Street View révén. “Jót tenne az ország hírének, az oktatásnak és a turizmusnak”.

Machu Picchu

A Google több különlegesA Roovere erőd láthatatlan hídja. helyszínt is feltérképezett már, ezekhez munkatársaiknak sokszor különleges eszközöket kell használniuk. Az autóval nem bejárható helyszíneken a Street View munkatársai gyakran átalakított kerékpárokat használnak, hogy “közel férkőzzenek”. A szigorúan védett Machu Picchun is nehéz dolguk volt. Az Andokban megbújó inka fellegvár nehezen megközelíthető, rengeteg lépcső és emelkedő vezet fel rá, ezért az út egy részét gyalogszerrel kellett megtenniük, hogy feltérképezzék.

Machu Picchu

VIDEÓ – Így készültek a felvételek:

Machu Picchu a Street View-n:

Az alábbi linkre kattintva részletesebben is körülnézhet az inka romvárosban: Machu Picchu – Street View


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!