London és New York is víz alá kerülne, ha elolvadnának a jégtakarók

A National GeographicÉlőben az űrből. összeállításából készített egy ijesztő videót a Business Insider, amely bemutatja, hogyan nézne ki a Föld, ha az összes jégtakaró elolvadna.

olvadas

OlvadásGyorsabban olvad a jég az Északi-sarkon. esetén rengeteg világváros például LondonA széláramlás miatt rekordidő alatt tette meg egy Boeing a New York-London utat. , BarcelonaFestes de Gràcia - a fény és mágia ünnepe Barcelonában . , Brüsszel, New YorkLátványos légifelvétel a mindig pezsgő New Yorkról, az USA legnagyobb metropoliszáról. , PekingKonzerves levegőt lehet kapni Pekingben. , Tokió, Buenos AiresEgy bálna tévedt Buenos Aires egyik édesvízi csatornájába. , Rio de JaneiroLevél ház - látványos családi ház a brazil tengerparton. kerülne teljesen vízEltűnhet a Folsom-tó, Kalifornia kilencedik legnagyobb víztározója. alá. HollandiaBíróság elé idézték a holland kormányt a klímaváltozás miatt. , valamint az USALátványos légifelvétel a mindig pezsgő New Yorkról, az USA legnagyobb metropoliszáról. egyik állama, Florida teljesen eltűnne a Föld színéről.

Az eddig ismert adatok szerint 321 millió köbmérföldnyi víz alkotja a Föld óceánjait, tengereit és öböljeit. A globális felmelegedésSzívszorító felvétel: a kamera előtt halt éhen a jegesmedve. miatt egyre csak olvadó jégtakaróA század végére eltűnhetnek a gleccserek az Alpokból. k, gleccserekA világ gleccsereiből gyűjtött jégmagmintákat raktároznak el az Antarktiszon. és az állandó hótakaró 5 millió 773 ezer köbmérföld vizet rejt.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!