Linzben élesben vizsgázik a szegedi mobilgát

Cimkék: ,

Ugyanolyan technológiájú mobilgát v200 millió éves sziklaképződményt romboltak le a látogatók Utah-ban [Videó]. édi majd rövidesen Szegedet a Tisza áradásától, mint most Linz városEgy orosz város, amit elnyel a föld. át a Duna13 érdekesség a Dunáról. vizétől. Mobilpartfal-vizsga – élesben.

Az évszázad dunai árvizében vizsgázik Linz város1050 méter magas felhőkarcolót terveznek Azerbajdzsánban. ában a hamarosan megújuló szegedi partfal második védműve, az új mobilÁtlátszó mobilt fejlesztett ki egy amerikai vállalat. fémgát. Szegeden az ősszel induló 1,8 milliárd forintos árvízvédelmi beruházás keretében hasonló mobil partfal épül ki a belvárosi szakaszon. A Szegedre tervezett, a GOH mbH nevű kölni illetőségű cég DPS2000 fantázianevű mobilgátja gyakorlatilag egy vízszintes alumínium pallósor, amely biztonságos kapcsolórendszerrel rendelkezik, így képes az uszadékok kártételét is kivédeni. A csekély súlyú elemek révén könnyen telepíthető, így még daruLakóházakra dőlt két daru Hollandiában. alkalmazása sem szükséges, mivel egy 1800x200x100 milliméteres palló súlya alig 7 kilogramm. Egy 100 méter hosszú 2 méter magas védvonalat 5 ember 3 óra alatt készít el, és akár 4 méteres védőmagasság is kivitelezhető. Ugyanilyen szerkezetet alkalmaznak 2000 óta Krakkó városában is, és hasonló technológia vizsgázik most Linzben is. Árvízmentes időkben a mobilgát elemei a partfal mentén kialakított, vízmentes tárolókban vannak, ahonnan valóban igen rövid idő alatt felszerelhetők.

Mobilgát

Mobilgát

Mobilgát

Mobilgát


Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!Ha tetszett, iratkozz fel hílevelünkre, hogy ne maradj le a friss cikkekről sem!

Látogatók egyéb keresései erre a cikkre:

Mit gondolsz erről a cikkről?
  • Nem tetszik
  • Érdekes
  • Gyönyörű
  • Elképesztő
  • Tetszik
  • Átlagos

Ajánló

Szólj hozzá a cikkhez!