Liger – A világ legnagyobb macskaféléje

Cimkék: , , , ,

A ligerA világ legfurább keverék állatai. (ritkán használt magyar megfelelője: „oroszgris”) apja oroszlánKórosan sovány a pekingi állatkert oroszlánja. , anyja tigrisSzumátrai tigris érkezett a Nyíregyházi Állatparkba. . Ilyen egyedek a leggyakrabban állatkertekben vagy cirkuszokban születnek. Külsejük inkább az oroszlánéra emlékeztet, halvány tigriscsíkokkal (ritkán pettyekkel). A hím ligereknek néha egy kis sörényük is nő. Szüleiknél jóval nagyobbak, ráadásul hajlamosak az elhízásra. A liger a legnagyobbTodaiJi - a legnagyobb fából épült templom a világon. nagymacska: 3–3,5 méter hosszú, tömege akár egy szibériai tigrisTigris zsákmány lett volna a kecskéből, de a két állat inkább összebarátkozott. ének a kétszeresét is elérheti. Alig egy tucat él szerte a világon.

Liger

A 20. század végén az egyik leghíresebb hibridA világ legfurább keverék állatai. nagymacska a floridai Miamiban, a Jungle Islanden élő, hátsó lábaira állva 3 méter magas, 450 kg-os Hercules volt. A nagyban veszélyeztetett és ritkaRaflézia - az egyik legnagyobb virág a világon. fajok intézményében született.

Liger

A legnagyobb ismert liger a 19. század végén Bloemfonteinben, Dél-Afrikában élt; testtömege elérte a 798 kg-ot.

Liger

Liger

Liger

Liger

Liger

Liger


Ha Érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!


Látogatók egyéb keresései erre a cikkre:

Thanks for rating this! Now tell the world how you feel via Twitter.
Mit gondolsz erről a cikkről vagy a tartalmáról?
  • Nem tetszik
  • Érdekes
  • Gyönyörű
  • Elképesztő
  • Tetszik
  • Átlagos

Szólj hozzá a cikkhez!

7 thoughts on “Liger – A világ legnagyobb macskaféléje

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>