Liger – A világ legnagyobb macskaféléje

Cimkék: , , , ,

A ligerA világ legfurább keverék állatai. (ritkán használt magyar megfelelője: „oroszgris”) apja oroszlánKórosan sovány a pekingi állatkert oroszlánja. , anyja tigrisSzumátrai tigris érkezett a Nyíregyházi Állatparkba. . Ilyen egyedek a leggyakrabban állatkertekben vagy cirkuszokban születnek. Külsejük inkább az oroszlánéra emlékeztet, halvány tigriscsíkokkal (ritkán pettyekkel). A hím ligereknek néha egy kis sörényük is nő. Szüleiknél jóval nagyobbak, ráadásul hajlamosak az elhízásra. A liger a legnagyobbMS Turanor - a világ legnagyobb napenergiával működő hajója. nagymacska: 3–3,5 méter hosszú, tömege akár egy szibériai tigrisTigris zsákmány lett volna a kecskéből, de a két állat inkább összebarátkozott. ének a kétszeresét is elérheti. Alig egy tucat él szerte a világon.

Liger

A 20. század végén az egyik leghíresebb hibridA világ legfurább keverék állatai. nagymacska a floridai Miamiban, a Jungle Islanden élő, hátsó lábaira állva 3 méter magas, 450 kg-os Hercules volt. A nagyban veszélyeztetett és ritkaRaflézia - az egyik legnagyobb virág a világon. fajok intézményében született.

Liger

A legnagyobb ismert liger a 19. század végén Bloemfonteinben, Dél-Afrikában élt; testtömege elérte a 798 kg-ot.

Liger

Liger

Liger

Liger

Liger

Liger


Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!Ha tetszett, iratkozz fel hílevelünkre, hogy ne maradj le a friss cikkekről sem!

Látogatók egyéb keresései erre a cikkre:

Mit gondolsz erről a cikkről?
  • Nem tetszik
  • Érdekes
  • Gyönyörű
  • Elképesztő
  • Tetszik
  • Átlagos

Ajánló

Szólj hozzá a cikkhez!