Lelőttek egy szelíd anyamedvét Szlovákiában

Lelőtték a vadászok a szlovákiai Kokava településen azt a szelíd anyamedvét, amely évek óta bóklászott a Magas-Tátra lábánál fekvő településeken, május elején pedig két bocsMedvecsalád szegődött egy túrázó mellé Alaszkában. ával együtt Ótátrafüreden felmászott egy húsz méter magas fára, és hosszabb időre elfoglalta.

A polgármester azt állította, a medvét azért kellett megölni, mert rátámadt a vadászokra és a rendőrökre, akik el akarták kergetni a faluból. Szakemberek szerint az anyamedve, amely mintegy három éve időről időre feltűnt a Bilík menedékház környékén, egy nagytestű hím medvétől megrémülve menekülhetett bocsaival a fára, hogy megóvja őket. Az állat meglehetősen szelíd volt, nem tartott az emberektől, minden további nélkül elsétált az útjába tévedők mellett.

A medvét már tavaly ki akarták lőni, mert rendszerint a reggeliző emberekHíres emberek és politikusok fiatalkori képei, amikor még nem voltak ismertek. közelében, a menedékház terasza alatt tanyázott. A májusi fafoglalás után az embereket kedvelő anyamedve újra és újra feltűnt különböző falvakban, és Ingrid néven vált ismertté a média és a turisták számára. A hatóságok figyelmeztetései ellenére a turisták és a helyi lakosok közvetlen közelről filmezték és fotóHíres emberek ritkán látott fotói 2. zták a vadállatokat, nem törődve azzal, hogy az anyaállatA csiklandozás kínzás egyes állatoknak. agresszívvé válhat ha veszélyben látja kölykeit.

Ingridet és két kölykét május közepén egyszer már elkábították és elszállították egy lakott településtől távoli erdőbe, a medvék azonban hamarosan visszatértek az emberek közelébe. Két nappal a kilövés előtt az anyamedvétől elvették bocsait, nehogy kölykei védelmében támadóvá váljon. Az anyamedve azonban a lenyugvás helyett keresni kezdte a bocsokat és visszatért a faluba, ahol utoljára látta őket. Az elárvult medvebocsokat átmenetileg a bajmóci állatkertbe helyezték el, később egy magyarországi medveotthonba telepítik át őket.

MTI, Kokava Online


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!