Lélegzetelállító felvétel – téli kirándulás a Plitvicei-tavaknál

Csodálatos videót készítette a Plitvicei-tavaknál Ante Fabris, aki a kutyájával fedezte fel a téli ruhába öltözött, gyönyörű Színes tavak a Kelimutu vulkán tetején. rendszert. A férfit és Miksa nevű kutyáját igazi téli mesevilág fogadta a híres természeti csodánál, ahol befagyott vízesések, Önfeledten csúszkált a játékos kedvű vidra a vastag hótakróban. tól roskadozó fák, hófedte ösvények és napsütésben szikrázó tavakSzínes tavak a Kelimutu vulkán tetején. várták őket.

plitvicei-tavak

A videóban a huskyHárom óra leforgása alatt kidekorálta az egész lakást egy unatkozó husky. vezetésével járhatjuk be HorvátországHorvátország 7 eldugott kincse. egyetlen természeti világörökségi helyszínét. A csodás táj nemcsak a videó készítőjét, hanem kutyáját is lenyűgözte, aki izgatottan gázolt bele a vastag hótakaróba és fedezte fel a tórendszert, illetve annak legnagyobbVictoria Amazonica - a világ legnagyobb tündérrózsája. tagját, a Kozjak-tavat.

VIDEÓ:

A Plitvicei-tavakElőzetes online regisztrációhoz kötik a belépést a Plitvicei-tavaknál. , mely egy 16 tóból álló tórendszerTórendszer a Szahara-sivatagban. , egy völgyben terül el a Dinári-hegység hegyei között. A védett terület nagysága 295 km², ezzel Horvátország legnagyobb nemzeti parkja. Védelmet 1949-től élvez, az UNESCOAnavilhanas Nemzeti Park - a Föld egyik legnagyobb édesvízi szigetvilága. Világörökségi listájára pedig 1979-ben került fel. A tavakat 190-200 vízesésA világ leghatalmasabb látnivalói. köt össze, a vízesések száma a vízmennyiségtől függ.

A tavak lépcsőzetesen fekszenek egymás mellett, a legmagasabban a Prošćansko-tó 636 méteres magasságban, a legalacsonyabban a Novakovića brod, ami 503 méteren fekszik. A legmélyebb és egyben legnagyobb felületű a 47 méter mélységű Kozjak-tó. A nemzeti parkA világ 10 legszebb tája. területén 1267 növényfaj, valamint 58 emlősfaj, 163 madárfaj és 321 lepkefaj él.

Fotó:Wikipedia/Bfoto.ru


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!