Látványos videó a Popocatépetl vulkán kitöréséről

Cimkék: , , , , ,

Látványos robbanást rögzített a mexikóEgy bálna hátán szörföző fókát filmeztek le. i Popocatépetl vulkánElképesztő videó a fortyogó Marum vulkánról. ra irányított webkamera, amin nemcsak a hirtelen feltörő szürke hamufelhő látható, de az a lökéshullám is, ami a kitörést követte.A látványos hullám a körülbelül huszonnégyszeres gyorsítású felvételen jól láthatóan végigszalad a hegyA világ legveszélyesebb gyalogos túrája a Sárga-hegyen . körüli felhőkön, kicsit később pedig a vulkán oldalát érdemes figyelni, ahova visszahullik a vulkáni hamuKitört a Szakuradzsima vulkán Japán délnyugati részén. .

Popocatépetl

A felvételt alaposabban megnézve egyéb érdekességekre is felfigyelhetünk. Az egyik, hogy a kilövellt hamufelhő jó néhány kilométer magasba feljut, mielőtt igazán terjedni kezdene. A másik érdekes látvány a kitörésElképesztő videó az Etna kitöréséről. pulzálása: a hamufelhő a gőzmozdonyokéhoz hasonló, időnként felerősödő pamacsokban jelentkezik, ahogy újabb és újabb adag magma tör a felszínre, tovább táplálva a kitörést.

A Popocatépetl kitörése, látható lökéshullámmal

Az igazán meglepő fejlemény viszont az volt, hogy a vulkán mindössze néhány órával a kitörés és a hatalmas mennyiségű hamu kilövellése után megnyugodott, és néhány kisebb hamufelhőt leszámítva pont úgy néz ki, mintha nem is történt volna a környéken semmi. Természetesen a környező településeken folyamatos a készültség a további kitörések, illetve a vulkántevékenységet kísérő földrengések miatt.

forrás:Index

Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!Ha tetszett, iratkozz fel hílevelünkre, hogy ne maradj le a friss cikkekről sem!

Látogatók egyéb keresései erre a cikkre:

Mit gondolsz erről a cikkről?
  • Nem tetszik
  • Érdekes
  • Gyönyörű
  • Elképesztő
  • Tetszik
  • Átlagos

Ajánló

Szólj hozzá a cikkhez!