Látványos videó a Popocatépetl vulkán kitöréséről

Látványos robbanást rögzített a mexikóEgy bálna hátán szörföző fókát filmeztek le. i Popocatépetl vulkánMenekülnie kellett a BBC-stábjának az Etna váratlan kitörése elől - videó. ra irányított webkamera, amin nemcsak a hirtelen feltörő szürke hamufelhő látható, de az a lökéshullám is, ami a kitörést követte.A látványos hullám a körülbelül huszonnégyszeres gyorsítású felvételen jól láthatóan végigszalad a hegyA Rainier-hegy különleges árnyjátéka. körüli felhőkön, kicsit később pedig a vulkánA Puyehue vulkán kitörését megörökítő fotósorozat. oldalát érdemes figyelni, ahova visszahullik a vulkáni hamuA Puyehue vulkán kitörését megörökítő fotósorozat. .

Popocatépetl

A felvételt alaposabban megnézve egyéb érdekességekre is felfigyelhetünk. Az egyik, hogy a kilövellt hamufelhő jó néhány kilométer magasba feljut, mielőtt igazán terjedni kezdene. A másik érdekes látvány a kitörésNagy kitörésre készül Japán egyik legaktívabb tűzhányója. pulzálása: a hamufelhő a gőzmozdonyokéhoz hasonló, időnként felerősödő pamacsokban jelentkezik, ahogy újabb és újabb adag magma tör a felszínre, tovább táplálva a kitörést.

A Popocatépetl kitörése, látható lökéshullámmal

Az igazán meglepő fejlemény viszont az volt, hogy a vulkán mindössze néhány órával a kitörés és a hatalmasTúlméretezett kutyák. mennyiségű hamu kilövellése után megnyugodott, és néhány kisebb hamufelhőA Puyehue vulkán kitörését megörökítő fotósorozat. t leszámítva pont úgy néz ki, mintha nem is történt volna a környéken semmi. Természetesen a környező településeken folyamatos a készültség a további kitörések, illetve a vulkántevékenységet kísérő földrengések miatt.

forrás:Index

Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!