50 millió fát ültettek el Indiában egy nap alatt

Elképesztő rekordot állítottak fel az IndiaElképesztő hőség tombol Indiában - az ország északi részén 51 fokot mértek. északi részén fekvő Uttar Prades államának lakói, akik mindössze 24 óra alatt 50 millió facsemetét ültettek el. Az ország legnépesebb, 199 600 000 lakosú államában több mint 800 ezren vettek részt az akcióban: diákok, családok, kormányzati tisztviselők és civil szervezetek önkéntesei ültették el a fákat a közterek, utak, autóMegdőlt az autóval kétkerekezés világrekordja [videó]. pályák, vasútvonalak mentén és az erdőEgy indiai férfi ötszáz hektár dzsungelt teremtett egymaga. s területeken.

India jócskán megdöntötte a korábbi rekordot, melyet PakisztánŐrizetbe vettek egy galambot Indiában. állított fel, amikor az országban 2013-ban egy nap leforgása alatt 847.275 fát ültettek el. Termesztésen elsősorban nem a rekordA világ 10 legnagyobb munkaadója, akik 18 millió alkalmazottat foglalkoztatnak. megdöntése volt a cél, hanem az egyre fogyatkozó erdővel borított területek növelése, és az éghajlatváltozás romboló hatásainak megfékezése. Indiában a légszennyezésA legszennyezettebb városok. miatt évente több mint félmillió ember hal meg. Az akcióval az állam vezetői a világ figyelmét is szerették volna felhívni, hiszen az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentéséhez, és a klímaváltozásA világ népességének leggazdagabb tíz százaléka felelős a széndioxid-kibocsátás feléért. lassításához globális összefogásra van szükség.

erdo

„A világ már felismerte, hogy hatalmas erőfeszítésekre van szükség a széndioxid-kibocsátás csökkentésére, és a globális klímaváltozás megfékezésére. Uttar Pradesh állam most megtette az első lépést” – nyilatkozta Akhilesh Yadav, az állam miniszterelnöke, aki szerint a rekorddal sikerült felhívniuk a figyelmet az erdősítésEgy indiai férfi ötszáz hektár dzsungelt teremtett egymaga. és a környezetvédelemElképesztő világrekord - fél nap alatt 66 millió fát ültettek el Indiában. fontosságára és másokat is ösztönzi tudnak a megmozdulással.

Az indiai kormány tavaly komoly kötelezettséget is vállalt a klímakonferencián: 6,2 milliárd dollárt különített el azért, hogy 2030-ra több tízmillió hektárral növeljék az ország erdős területeinek nagyságát.

india-erdo


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!