Kitüntették a macskát, aki megmentette gazdája életét

Theót, a beteg gazdáját megmentő cicát választották az év macskájának Nagy-Britanniában. Az elismerést elnyerő 8 éves kedvenc néhány nappal a díjátadó előtt halt meg. A National Cat Awards elnevezésű olyan bársonytalpúakat díjaznak, akik segítő társként különleges szerepet töltenek be gazdájuk életében. A díjakat a londoni Savoy Hotelben rendezett ünnepségen adták át.

Charlotte Dixon, Theo gazdája a díjátadó után elmondta, hogy rosszul érezte magát és aludni akart, ám Theo nem hagyta, egész éjjel rajta ült és mancsával piszkálta. Mint később kiderült, vérrög alakult ki szervezetében. “Az orvosok azt mondták, hogy igen jól tettem, hogy nem aludtam el, mert valószínűleg soha többé nem ébredtem volna fel” – tette hozzá.

Charlotte Dixon még kiscicaÍgy tanul mosakodni a kiscica az anyjától. korában vette magához a súlyos beteg Theót, és meggyógyította őt. A győztest több száz macskaMég a Rekordok Könyvébe is bekerült a kétarcú macska . közül választották ki, az utolsó körben 13 cicaLeállította forgalmat a motoros, hogy megmentsen egy kiscicát. versengett a fődíjért.

A Cats Protection nevű állatvédő szervezet által életre hívott eseményen díjat kapott továbbá egy fekete-fehér kandúr, Arthur, aki segítette gazdáját mentális betegsége legyőzésében és a kétéves Toby nevű cica is, amely jelezte gazdája gyenge szélütési rohamát. A díjátadót azzal a céllal hozták létre, hogy bemutassák, milyen különleges, éltre szóló kapcsolatot tudnak kialakítani a macskákA legnépszerűbb internetes cicasztárok. szerető gazdáikkal.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!