Kitört egy kamcsatkai óriásvulkán

Cimkék: ,

Harmincöt évnyi szünet után kitört a Tolbacsik vulkánEmbereket temetett be a Japán Ontake vulkán hamufelhője. az OroszországHatvanezer rénszarvas halt éhen Oroszország északi részén. keleti részén található Kamcsatka-félszigeten. Ez a Kljucsevszkaja csoport egyik legnagyobbCalgary - a világ egyik legnagyobb smaragdja. vulkánja. Hatalmas robbanásHatalmas robbanás történt egy mexikói vegyi gyárban. rázta meg a térséget, amikor a 4000 méter magas vulkán kitört. A helyi vulkanológiai obszervatórium, a KVERT jelentése szerint a robbanásos kitörés során több mint 10 kilométer magas vulkáni hamufelhő emelkedett fel, majd sodródott északi-északnyugati irányba. A kürtőből kitört hamuEurópa legmocskosabb embere, aki forró hamuban tölti a hideg éjszakákat. a környező területeket is beborította, egészen harmincöt kilométernyi távolságig. Már 4 cm vastag hamu borítja a környéket. Helyi szakértők szerint nem kizárt, hogy láva is ömlik a tűzhányóból, de a területet olyan sűrű hamufelhő fedi, hogy képtelenség megközelíteni. A látási viszonyok pedig egyelőek a nullával. A repülőforgalomban narancs riasztást adtak ki. A helyi szakértők nem zárják ki, hogy lávafolyás is zajlik, azonban a rossz látási viszonyok megnehezítik a pontos helyzetfelmérést.

A harmincöt évvel ezelőtti kitörés során egy körülbelül harminc kilométeres hasadék nyílt a vulkánon, melyből a kifolyó bazaltos láva nagyjából tizenöt négyzetkilométernyi területet öntött el. Kamcsatka legnagyobb ismert lávaöntő kitörése zajlott, a bazaltos láva nagyjából 15 négyzetkilométer területet öntött el.
Kitört egy kamcsatkai óriásvulkán

Kitört egy kamcsatkai óriásvulkán


Ha ���rdekesnek tal���¡lod a cikket, oszd meg ismer���seiddel is!Ha tetszett, iratkozz fel h���­rlevel���¼nkre, hogy ne maradj le a friss cikkekr���l sem!

Kitört egy kamcsatkai óriásvulkán

Kitört egy kamcsatkai óriásvulkán
A hófedte Tolbacsik a kitörés előtt.

Kitört egy kamcsatkai óriásvulkán
2008-as felvétel a vulkán kráterA Barringer-kráter. éről.

Kitört egy kamcsatkai óriásvulkán


Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!Ha tetszett, iratkozz fel hílevelünkre, hogy ne maradj le a friss cikkekről sem!

Látogatók egyéb keresései erre a cikkre:

Mit gondolsz erről a cikkről?
  • Nem tetszik
  • Érdekes
  • Gyönyörű
  • Elképesztő
  • Tetszik
  • Átlagos

Ajánló

Szólj hozzá a cikkhez!