Kifejlesztették a mesterséges napfényt, aminek látványa megtévesztésig hasonlít az igazira

Az emberi agyat és a kamerákat is megtéveszti egy új technológiaHírolvasó robotot mutattak be Japánban. . Úgy tűnik, mintha igazi napfényt látnánk. Az olasz CoeLux által fejlesztett megoldás LED-eket és nanorészecskéket használ, és ezek segítségével a természetben is működő Rayleigh-(fény)szórást utánozza le. Az eredményt természetes kék égnek és a nap által sugárzott meleg fénynek érzékeli az ember, a helyszíni beszámolók szerint a valóságban még élethűbb a hatás, mint a fotókon.

led

BárA Maldív-szigeteken nyitották meg a világ első víz alatti bárját. az olasz vállalat és az Insurbia Egyetem által 10 éve fejlesztett technológia alkalmazása egyelőre igencsak drága (egy-egy ilyen “ablak” ára 16 millió forintnál kezdődik), ha elterjed és olcsóbb lesz, több területen is komoly hatása lehet.

2

A felhőkarcolóKecsesen mozgó tornyok – A kanadai Absolute Towers. k mellett a földMi fog történni a következő 1 percben a világon?. alatti mélyépítésű tornyokKecsesen mozgó tornyok – A kanadai Absolute Towers. is népszerűvé válhatnak, ezek elterjedését ugyanis eddig az is akadályozta, hogy a földszintnél mélyebben lévő emeletekre már biztosan nem jut semmilyen természetes(nek ható) fény. Szintén jól jöhet a hatalmas plázákban lévő ablak nélküli üzletekben, metrómegállókban, illetve minden más ablak nélküli helyszínen. – írja a ZöldTrend


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!