Kermán város – utazás az időben

Cimkék: , , ,

A városEgy orosz város, amit elnyel a föld. egy nagy síkságon helyezkedik el – de több kerületét magas hegyekIzland színes hegyei. veszik körül legmagasabb pontja a tengerszint felett 1755 méteren van – és ettől a városon belül változó az éghajlat. Kermán északi része száraz sivatagi környezetben fekszik, a déli fennsíkok viszont mérsékeltebb klímájúak.

Kermán

Kermánt az ókori görögök Karamani néven ismerték. Valószínűleg I. Ardasír Szasszánida perzsa uralkodó alapította a 3. században. A perzsák az Ardasir Koreh, a későbbi mohamedán arabAz arab világ modern és monumentális építészeti csodái. Hegyi kunyhó 4003 méteres magasságban. Színes tavak a Kelimutu vulkán tetején. k a Bardeszir vagy a Bardesir neveket használták rá, maguk az irániak korábban a Guasir néven ismerték a várost. Marco Polo is megemlékezett a város kézművességéről; máig híres szőnyegeiről és iparművészetéről; hegyi türkizt feldolgozó ötvöseiről.

Kermán2

A várostól délnyugatra egy dombon állnak Ardasir Szasszanida király palotájának romjai és egy kissé később épült erődítményDunnottar vára - középkori erődítmény Skóciában. maradványai.

KermánKerman környékének legérdekesebb látnivalóA világ 10 természeti csodája. i a csend tornyai. Ezek az iráni Zoroaszter-követők ősi szokásának maradványai: Régebben halottaik földi maradványait a Csend tornyai-ra, a halottak tornyaira rakták ki. A perzselő nap és a ragadozó madarakAranyos fotósorozat egymáshoz bújó madarakról. gondoskodtak aztán arról, hogy csak a csontjaik maradjanak meg a legtöbbször kör alakú lépcsősorokon át megközelíthető tornyok tetején. Ma már a Zoroaszter-követők is föld alá temetkeznek.

Kermán

Kermán

Kerman városában is található műemlékA 10 legismertebb kulturális műemlék. : Itt áll a 11. 12. századból származó Péntek mecsetA 10 legismertebb kulturális műemlék. , a Masdzsid-i Dzsomé valamint a Kadzsa Atabak-, Malik- és a Bazar sah- mecset is, melyek a mongoldúlás előtti időkből származik.

Kermán

A mongol megszállás alatt épült a Zöld sírtemplom a Kobeh Szabz (Qobet Sabz) is, melyet sajnos az 1896 évi nagy földrengésNagy erejű földrengés rázta meg Iránt. erősen megrongált.

Forrás:Wiki

Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!Ha tetszett, iratkozz fel hílevelünkre, hogy ne maradj le a friss cikkekről sem!

Látogatók egyéb keresései erre a cikkre:

Mit gondolsz erről a cikkről?
  • Nem tetszik
  • Érdekes
  • Gyönyörű
  • Elképesztő
  • Tetszik
  • Átlagos

Ajánló

Szólj hozzá a cikkhez!