Kengurutámadás veszélyére figyelmeztetik a turistákat Ausztráliában

A helyi hatóságok figyelmeztetést adtak ki amiatt, hogy a sárgarépa és más számukra szokatlan20 fokkal magasabb a hőmérséklet Alaszka északi részén az ilyenkor szokásosnál. étel rabjává vált kenguruk"Balkezes" a kenguruk többsége. rendszeresen megtámadják a turistákat AusztráliaFélénken kukucskál ki anyja erszényéből a kis fakúszó kenguru. keleti részén. A legtöbb támadásCsörgőkígyó- és medvetámadás után tigriscápa harapott meg egy 20 éves amerikait. a Sydneytől kéKerékpárral a belgiumi tó vizén keresztül. rás vonatHajmeresztő biztonsági gyakorlaton kell részt venniük a japán szuperexpressz karbantartóinak. útra fekvő Macquarie-tónál lévő Morisset kórház területén történt, a tó térsége ugyanis közkedvelt idegenforgalmi látványosság, amelyet több ezer látogató keres fel hetente.

Forrás:
Forrás: Kroosn Shuttle Service Pty Ltd

Számos turista egy tökéletes szelfiVadállatos szelfire vágyó turisták miatt sanyargatják Amazónia jellegzetes állatait. reményében fittyet hány a kenguruk etetésének tilalmát hirdető figyelmeztetésekre és az állatok egyre nagyobb számban válnak a sárgarépa és más zöldségBeértek az első zöldségek az antarktiszi üvegházban. , gyümölcs, sőt gyorséttermi ételek rabjává.

“Ha meglátnak egy sárgarépát, amellyel korábban a turisták már százszor megetették őket, akkor rögtön rátörnek az emberre és elveszik tőle. Ilyenkor igen agresszíven viselkedhetnek. Rúghatnak, karmolhatnak mellső mancsaikkal és súlyos sérüléseket okozhatnak, különösen ha olyan ételt akarnak megszerezni, amelyet nagyon megszerettek” – mondta el Andrew Daly, a sydneyi Ausztrál Hüllőpark állatgondozója az ABC televíziónak. A kenguruElpusztult Roger, Ausztrália híres boxoló kenguruja. számára a magas cukortartalmú sárgarépa olyan, mintha csokoládét enne – tette hozzá.

Forrás: Wikimedia Commons/Detroitzoo

Shane Lewis buszsofőr, aki rendszeresen visz turistákat a térségbe, közölte, hogy sokszor rúgnak meg, karmolnak össze turistákat az erszényesek. “Láttam néhány lökött embert, aki gyorskajával, kukoricaszirommal, zabbal eteti őket, vannak ételek, amelyek miatt nagyon agresszívvé válnak. Volt egy férfi, akinek hasán nyílt sebet okoztak, holott nem is etette őket, de 10 perccel korábban egy McDonalds étteremben járt és még áradt róla az ételszag” – mondta.

Forrás: Kroosn Shuttle Service Pty Ltd 
Forrás: Wikimedia Commons/Adamantios

Greg Piper helyi parlamenti képviselő az ügyet már az új-dél-walesi parlamentben is felvetette, a kenguruk etetésének tilalmára figyelmeztetve. “Nagy a kockázat, súlyosan megsérülhet valaki” – mondta a képviselő a 2GB rádiónak, példaként említve egy esetet, amikor 17 öltéssel kellett összevarrni a közelmúltban egy áldozat arcát. Piper saját videót is posztolt Facebook oldalán, amely kengerutámadás áldozatává vált emberek sérüléseit mutatja. A képviselő további többnyelvű figyelmeztető táblák kihelyezését szorgalmazta.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!