Kalapáccsal tesztelték Kína legnagyobb üveghídjának járópaneljét

Júliusban adják át a világ leghosszabbA leghosszabb nevű városok a világon. és legmagasabbBailong lift - a világ legmagasabb kültéri liftje. üveghídját a kínai Zhangjiajie Grand Kanyonban, az építői pedig mindenkit szeretnének meggyőzni arról, hogy a hídLátványos drónfelvétel készült a Kőröshegyi völgyhídról, Magyarország leghosszabb hídjáról. teljesen biztonságos.

2

Az építők meghívták a BBC riporterét, Dan Simmonst, hogy csináljon egy biztonsági tesztArchív felvétel a NASA által szándékosan felrobbantott utasszállítóról. et a hídon. A kezébe adtak egy súlyos kalapácsot, és megkérték, hogy csapjon rá az üvegre. Az első ütésnél láthatóan megrepedt az üveg, de a híd építői arra biztatták, csapjon csak oda még néhányszor. Bár a repedések száma csak nőtt, az üvegpanel ezután is megtartotta, sőt, a végén többen ugráltak is rajta. A tesztet természetesen nem a híd már beépített üvegpanelén végezték el, hanem egy fölé helyezett másik panelen. Amint a videóból is kiderül, az üveg több rétegű, így még ha teljesen össze is törik a teteje, akkor is biztonságos.

A híd két, egymástól 430 méterre fekvő sziklaAz izlandi Elefánt szikla - a világ egyik legkülönösebb sziklája. között vezet át 300 méter magasságban. Ezzel már több világrekordot is megdöntött, pedig még át sem adták hivatalosan. A gyönyörű építményt egy izraeli építész, Haim Dotan tervezte és egyszerre 800 ember tartózkodhat rajta.

1

Így épült a híd:


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!