Ítéletidő Amerikában – hóviharok és tornádók tomboltak több államban

Ítéletidő pusztított az Egyesült ÁllamokSarkvidéki hideg tört az Egyesült Államokra, néhol mínusz 40 fokot mértek. középnyugati és déli tagállamaiban, ahol halálos áldozatokat követelő hóviharokElképesztő felvétel a Sydney felett kialakult hatalmas viharfelhőről. és tornádóTornádók pusztítanak az Egyesült Államokban. k tomboltak. A meteorológusok által életveszélyesnek minősített viharzóna a középnyugati államok mellett a keleti partot is sújtja. Az erős széllökésekhez sok helyütt nem sűrű hóesésRendkívülinek számító hóesés csodájára járnak Hawaii egyik szigetén. , hanem özönvízszerű esőÖkölnyi jégdarabok rombolták szét a nagyvárost. zés járul.

Texasban, Louisianában és Mississippiben a hét végén tizenegy tornádó söpört végig, ebben a három déli államban a megszokottnál is erősebb viharzóna mozog, több mint százezren maradtak áram nélkül. A Mississippi állambeli Hamilton városban alig maradt épségben épület. Phil Bryant, az állam kormányzója vasárnap rendkívüli állapotot hirdetett. A középnyugaton és a keleti parton, Kentuckyban, Észak- és Dél-Karolinában, Ohióban, Virginiában és a szövetségi fővárosban, Washingtonban tornádóriadót hirdettek. A georgiai AtlantáTöbb ezer hajóroncs hever az észak-amerikai Nagy-tavakban. l az amerikai fővároson keresztül New Yorkig esőzik.

A hét végén ChicagoFelhőkarcolók között egyensúlyozva döntött meg két Guinness-rekordot Nik Wallenda kötéltáncos. két nemzetközi repülőterén csaknem ezer repülőjáratot töröltek, a még közlekedő járatok átlagosan negyvenperces késéssel indulnak, érkeznek. A meteorológusok előrejelzései szerint az erős viharok a hét közepéig nem csillapulnak.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!