Így tölti a napját négy vadon élő szibériai tigristestvér – ritka felvétel

Értékes és ritkaEgyetlen áttelepített orrszarvú maradt életben, azt is oroszlánok támadták meg. felvételeket sikerült rögzíteniük orosz kutatóknak egy vadon élő szibériai tigrisDáriusz kalandjai - így fedezi fel kifutóját a Debreceni Állatkert szibériai kistigrise. család életéről. A négy kölyköt és anyjukat egy kihelyezett vadkameraVadkamera rögzítette egy hiúz és egy róka találkozását az Aggteleki Nemzeti Parkban. segítségével örökítették meg a szibériai Leopárdok Földje Nemzeti Parkban.

Az anyatigris egy dombtetőre vezette kölykeit, majd egy időre otthagyta őket és a völgy felé vette az irányt. Amíg ő vadászni volt, a kistigrisek szinte végig a kamera közelében maradtak, így több órás felvétel készülhetett róluk, ezzel hasznos információkkal segítve a szakembereket kölykök viselkedési mintázatairól.

A parkA 10 legjobb úticél medveszafarihoz. munkatársai szerint a kölyök 3-4 Önfeledten csúszkált a játékos kedvű vidra a vastag hótakróban. naposak, és mint mondták, nagyon ritkán sikerül ilyen fiatal korban felvételeket készíteni szibériai tigrisekről, pláne ilyen népes alomról. Korábban csak két alkalommal sikerült lefényképezi egy négy kölyköt számláló tigriscsaládot a nemzeti parkban, videó pedig most először készült. A természetvédelmi területen élő nőstények általában 1-3 kölyköt hoznak világra.

A szibériai tigrisDáriusz kalandjai - így fedezi fel kifutóját a Debreceni Állatkert szibériai kistigrise. egyébként a legnagyobb méretű tigrisalfaj, és egyben nagymacskaKiderítették, hány egyedet számlál a legritkább nagymacska vadon élő populációja. . Világosabb sárga, és vastagabb a bundája, mint a trópusi alfajoknak. Nemcsak nagyságuk miatt tűnnek ki a macskafélék közül, hanem több egyéb tulajdonságuk miatt is: hatalmas, 8-10 méteres ugrásokra képesek, emellett kiváló úszók, 6-8 km széles vizeken is átúsznak. Télen a befagyott folyóA Kanas természetvédelmi terület varázslatos szépsége. k, folyómedrek jegén lévő lábnyomokat követik, s így találnak rá áldozataikra. Hangjuk is többféle: tudnak morogni, nyávogni és sziszegni is. Éjszaka vadásznak, főleg nagy testű növényevőkre, szarvasra, vaddisznóra, de esetenként még a medvét is elejtik.

Régen gyakori állat volt KínaLátványos üvegpadlós függőhidat adtak át Kínában. északkeleti részén, Koreában, Mongólia északkeleti részén és Szibériában. Jelenleg csak egy kisebb populációja él vadon, nagyobb részt OroszországTigris zsákmány lett volna a kecskéből, de a két állat inkább összebarátkozott. távol-keleti területein. Különösen veszélyeztetett fajTöbb mint kétszeresére nőtt a tigrisek száma Indiában. , mindössze 350-400 él belőle szabadon, míg a világ állatkertjeiben közel 500 egyedet tartanak számon, tehát többet mint ahány példány a vadonban megtalálható. Fennmaradásukat a vadászat és az élőhelyeik megsemmisítése veszélyeztetik legfőképpen.

A nemzeti parkVarázslatos felvételek a Yosemite Nemzeti Parkról [4K felbontású videó]. kutatói közzétettek egy rövidebb részletet a kameracsapdaBékésen játszadozó farkaskölyköket örökített meg az Aggteleki kameracsapda. felvételeiből, hogy bárki megcsodálhassa a lelkesen játszadozó és egymáshoz bújó kölyköket, illetve a sötétedéskor visszatérő anyaállatot eleven utódaival:


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!