Hatalmas húsevő tengeri hüllő maradványira bukkantak az Antarktiszon

Argentin tudósok egy óriás, húsevő tengeri hüllő maradványira bukkantak az Antarktiszon, ahol az állat 150 millió éve élhetett. A kontinensen még soha nem bukkantak ilyen ősi paleontológiai leletAz eddigi legnagyobb tengeri sárkány maradványait fedezték fel. re.

Forrás:NASA Earth Observatory,Jesse Allen, Robert Simmon/USGS Earth Explorer/Michael Studinger/Adam Voiland

Soledad Cavalli, az argentin tudományos és technikai kutatótanács paleontológusa elmondta, hogy a lelőhelyen nagyon sokféle halEldobált üvegpalackok menthetik meg a kihalástól a foltos kézhalat. , kihaltIsmeretlen óriáspapagáj fosszíliáit találták meg Új-Zélandon. tengeri állat és kéthéjú kagylókEgy csaknem 100 millió éves, kihalt tengeri élőlényt is magába záró borostyánkövet találtak. maradványait találták már meg, de soha nem gondolták, hogy ilyen ősi plezioszauruszra bukkanhatnak. A négyuszonyos hüllő 12 méter hosszú lehetett és a jura korban élt.

Plezioszaurusz csontvázEgy orrszarvú és egy tengeri vidra keverékére hasonlított az ősi négylábú bálna. (Forrás: flickr/Kim Alaniz)

A lelőhely kéIntenzívebb lesz a tavak színe a klímaváltozás hatására. rányi helikopterútra van Argentínának az Antarktiszi-félsziget csücskén lévő Marambio nevű kutatóbázisától, ahol a tudósok még januárban is dolgozni fognak, lévén a déli féltekén jelenleg nyár van.

Forrás: Wikimedia Commons/Casa Rosada

Marcelo Reguero, az argentin AntarktiszMegdöbbentően szabályos jéghegyet fedeztek fel az Antarktiszon. Intézet kutatója elmondta, hogy egykoron az Antarktisz az ősi szuperkontinens Gondwana része volt, amely magában foglalta a déli félteke mai kontinenseit és szigeteit, az Antarktiszt, Dél-Amerikát, Afrikát, Madagaszkárt, Ausztráliát, Új-Guineát, Új-Zélandot és a mai északi féltekéről az Arab-félszigetet és Indiát.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!