Hatalmas húsevő tengeri hüllő maradványira bukkantak az Antarktiszon

Argentin tudósok egy óriás, húsevő tengeri hüllő maradványira bukkantak az Antarktiszon, ahol az állat 150 millió éve élhetett. A kontinensen még soha nem bukkantak ilyen ősi paleontológiai leletAz eddigi legnagyobb tengeri sárkány maradványait fedezték fel. re.

Forrás:NASA Earth Observatory,Jesse Allen, Robert Simmon/USGS Earth Explorer/Michael Studinger/Adam Voiland

Soledad Cavalli, az argentin tudományos és technikai kutatótanács paleontológusa elmondta, hogy a lelőhelyen nagyon sokféle halEldobált üvegpalackok menthetik meg a kihalástól a foltos kézhalat. , kihalt tengeri állat és kéthéjú kagylókEgy csaknem 100 millió éves, kihalt tengeri élőlényt is magába záró borostyánkövet találtak. maradványait találták már meg, de soha nem gondolták, hogy ilyen ősi plezioszauruszra bukkanhatnak. A négyuszonyos hüllő 12 méter hosszú lehetett és a jura korban élt.

Plezioszaurusz csontvázEgy orrszarvú és egy tengeri vidra keverékére hasonlított az ősi négylábú bálna. (Forrás: flickr/Kim Alaniz)

A lelőhely kéIntenzívebb lesz a tavak színe a klímaváltozás hatására. rányi helikopterútra van Argentínának az Antarktiszi-félsziget csücskén lévő Marambio nevű kutatóbázisától, ahol a tudósok még januárban is dolgozni fognak, lévén a déli féltekén jelenleg nyár van.

Forrás: Wikimedia Commons/Casa Rosada

Marcelo Reguero, az argentin AntarktiszÚjra mozog az Antarktiszról levált hatalmas jéghegy. Intézet kutatója elmondta, hogy egykoron az Antarktisz az ősi szuperkontinens Gondwana része volt, amely magában foglalta a déli félteke mai kontinenseit és szigeteit, az Antarktiszt, Dél-Amerikát, Afrikát, Madagaszkárt, Ausztráliát, Új-Guineát, Új-Zélandot és a mai északi féltekéről az Arab-félszigetet és Indiát.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!