Halhulladékból előállított biogázzal fogja hajtani óceánjáróit egy norvég vállalat

A halfeldolgozás melléktermékeiből előállított biogázzal fogja hajtani óceánjáróit egy norvég vállalat. A kirándulóhajóAllure of the Seas - a világ legnagyobb utasszállító óceánjáró hajója. kat működtető Hurtigruten társaság a halfeldolgozási melléktermékekből és egyéb szerves hulladékokból előállított biogázt cseppfolyósított formában fogja üzemanyagként használni – írja a The Guardian.

Forrás: Ingo Foertsch/Hurtigruten

Az óceáni közlekedéshez használt olcsó nehézolaj egyre nagyobb problémát jelent, mivel jóval szennyezőbb, mint a szárazföldi közlekedésben használt üzemanyagok. A nehézolajat használó hajók ként és egyéb szennyező anyagokat juttatnak a levegőbe, jelentősen hozzájárulva a légszennyezéshez és a klímaváltozáshoz. A világ legnagyobbAllure of the Seas - a világ legnagyobb utasszállító óceánjáró hajója. óceánjáróinak napi emissziója felér egymillió autó károsanyag-kibocsátásával. A biogázra való átállással azonban csökkenthető a szennyezésMérgező anyagokat találtak a Csendes-óceán legmélyének élőlényeiben. és az üvegházhatású gázok kibocsátása.

 

Cutaways from fisheries and other organic waste will soon be used to power Hurtigruten’s fleet of green cruise ships

Közzétette: Hurtigruten – 2018. november 20., kedd

 

A Hurtigruten jelenleg 17 hajót működtet, közülük 2021-re legalább hatot cseppfolyósított biogázzal akar hajtani – ez is fosszilis tüzelőanyagA világ legkönnyebb szilárd anyagát alkották meg Kínában. , ám tisztább sok más alternatívánál -, valamint a megújuló forrásokból származó energia tárolására alkalmas akkumulátorokkal akarja felszerelni őket. A 125 éves norvég vállalat továbbá betiltja fedélzetein az eldobható műanyagokat a fenntarthatóA Föld Órája: kis lépésekkel a nagyobb cél felé. ság jegyében. A cég az Északi-és a Déli-sarkvidékre szervez utakat: mindkettő rendkívül érzékeny terület.

Biogáz a legtöbb szerves hulladékból előállítható: a szerves anyagot biológiai úton metánná alakítják, amely égethető és energiává alakítható. Az élelmiszeripar minden szegmensében keletkezik szerves hulladékMűanyagevő hernyók segíthetnek megtisztítani a világot. , amely azonban gyakran a szeméttelepeken köt ki, ahol a lebomlása során hozzájárul az üvegházhatású gázok kibocsátáshoz.

Hurtigruten in the Hjørundfjord

Autumn is here which means that we are sailing in the Hjørundfjord! Sit back and enjoy the videoTalálkozás egy békés tengeri óriással - videó. from this spectacular fjordA csodálatos Geirangerfjord. . Have you sailed in the Hjørundfjord before?

Közzétette: Hurtigruten – 2017. szeptember 2., szombat


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!