Fontos lépés történt a Google Street View magyarországi bevezetése felé

A GoogleÚj térkép a globális erdőirtásról. MagyarországRangos nemzetközi díjat kapott Magyarország imázsfilmje. szerint fontos lépés történt a felé, hogy belátható időn belül Magyarországon is elindulhasson a cég utcaképJelenetek a magyaroszági Google Street View-ból. -szolgáltatása, a Street ViewMár a Parlament is bejárható virtuálisan a Street View segítségével. . Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke hétfőn azt mondta, Magyarországon elindulhat a Google Street ViewMár Magyaroszágon is elérhető a kiterjesztett valósággal kiegészült Google Térkép. szolgáltatása, miután egy most kiadott állásfoglalásban sikerült megteremteni a szükséges garanciákat arra, hogy a magánszféra ne sérüljön, és a köz érdeke is érvényesüljön. Az interneten nyilvánosságra hozott utcaképfelvételeken nem látszódhatnak sem arcok, sem az autók rendszáma. A Google Street View szolgáltatása jelenleg 44 ország több mint háromezer városBelchite - a lerombolt spanyol szellemváros. ában érhető el, egyebek mellett a régióban a horvát tengerparton és Prágában is. Budapesten 2009 májusában már egyszer megjelentek a Google autói, de akkor Jóri András adatvédelmi biztos aggályait fejezte ki a fotózásokkal kapcsolatban, ezért az amerikai cég felfüggesztette a programot. Két évvel később a biztos úgy foglalt állást, hogy az adatvédelmi szabályok betartásával fényképezhetnek a Google autói.

Google Street Viwe Magyarország

Schuster Richárd, a Google kommunikációs menedzsere Péterfalvi Attila bejelentésével kapcsolatban arról tájékoztatta hétfőn az MTI-t, hogy három éve tárgyalnak a magyar hatóságokkal az ügyben. Hozzátette: BudapestBudapest és nevezetességei az égből egy forgatható kamerán keresztül. és több nagyváros is jelezte: hasznosnak tartja a szolgáltatás magyarországi elindítását. Debrecen70 éve bombázták le Debrecent. , Győr, Pécs, Szeged, Szolnok, Miskolc és Veszprém önkormányzata levélben fejezte ki támogatását, Budapest közgyűlése pedig november végén egyhangúlag támogatta a szolgáltatás bevezetését. A Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöksége tavaly novemberben hozott határozatot arról, hogy egyetértenek az utcakép-szolgáltatással. Az önkormányzatokon kívül a Magyar TurizmusRangos nemzetközi díjat kapott Magyarország imázsfilmje. Zrt. és a Mozgássérültek Egyesületeinek Országos Szövetsége is jelezte, hogy pozitív hatása miatt szakmailag támogatja a Street View elindítását.

Google Street Viwe Magyarország

A Google autói 2011-ben és 2012-ben térképkészítés és pontosítás céljából már bejárták Magyarországot, az viszont kérdéses, hogy ezen képek mindegyikét tudják-e használni az alkalmazás fejlesztésekor. A Google autói egy 15 optikából álló, az autó tetején elhelyezett fényképezőgéppel 360 fokban készítenek fényképeket, ezeket illesztik össze a mérnökök. 2007 óta a cég autói nyolcmillió kilométert tettek meg világszerte. A szolgáltatást a cég kimutatásai szerint turisták, szállást, lakást keresők használják leginkább, a mozgássérülteknek pedig az utazástervezésben nyújt segítséget.

Google Street Viwe Magyarország

Google Street Viwe Magyarország

Google Street Viwe Magyarország

Forrás:mti.hu

Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!