Farkasordító hidegben fürdőztek az emberek a jeges folyókban vízkereszt alkalmából

Több mint másfél millióan merítkeztek meg OroszországTigris zsákmány lett volna a kecskéből, de a két állat inkább összebarátkozott.  jeges folyóTöbb mint ezer zsák hulladékot szedtek össze a Felső-Tisza egy kilométeres szakaszán. iban és tavaiban vízkereszt alkalmából. A farkasordító hidegben országszerte több ezer helyszínen mentek bele az emberekHíres emberek és politikusok fiatalkori képei, amikor még nem voltak ismertek. az jéghideg vízbe az ünnepi fürdőzés során. Az orosz ortodox hívők a jeges vízbe merülés előtt keresztet vetnek, és imádkozva háromszor megmerítkeznek abban. Csak a fővárosban, Moszkvában, majdnem 150 ezeren vállalkoznak arra, hogy a mínusz 15 fokos hidegben beleugorjanak a tavakTórendszer a Szahara-sivatagban. vagy a folyók jegébe vágott lékekbe, illetve saját házuk táján erre a célra kialakított medencékbe.

Az Oroszországhoz tartózó JakutföldA korábban véltnél jóval idősebb az egyetlen ismert gyapjas orrszarvúborjú. ön több mint 60 ezren mentek bele a jeges folyóba a mínusz negyven Celsius-fokos hidegben – közölték a helyi hatóságok. A terület fővárosRitka látványosság - a város utcáin pihen a szarvascsorda [videó]. ában, Jakutszkban mínusz negyven fok alá süllyedt a hőmérséklet, a leghidegebb ugyanakkor Szrednyekolimszkban van, ahol a hőmérő mínusz 45 Celsius-fokot mutatott.

vizkereszt

VIDEÓ:

Annak érdekében, hogy az emberek elkerüljék a hőmérsékleti sokkot, minden, a vízkereszti fürdőzésre kijelölt helyen sátrakat állítottak fel, amelyeket hősugárzókkal fűtenek. Forró teát adnak a jeges fürdőzésben részt vevő ünneplőknek. Oroszország-szerte 3500 helyen teremtették meg a vízkereszti fürdőzéshez szükséges feltételeket. Mindenütt orvosok és rendőrök felügyelnek az emberek egészségHeti két óra a természetben a jó egészség elengedhetetlen feltétele. ére és a biztonságra. Csaknem 35 ezren segédkeznek az ünnepi szertartás lebonyolításában – közölte az orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma.

vizkereszt-2

vizkereszt-3

VIDEÓ:


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!