Ezért büdösebb a kutya, ha megázik

A kutyákElbűvölő kutya-macska barátságok. sok milliónyi mikroorganizmusnak adnak otthont a bőrükön és a szőrükön. Ezek között számtalan, szaganyagot kibocsátó élőlény akad. A szag főleg a szőrzetben élő baktériumok és élesztőgombák által kiválasztott anyagokból származik.

Ázott kutya

Ezek a mikroorganizmusokBlood Fall - különleges vízesés az Antarktiszon. állandóan jelen vannak, azonban száraz állapotban ezek a mikroszkopikusMikroszkopikus világunk. váladékszemcsék az emberekHírességek hasonmásai. számára szagtalanok. A vízFolyók lehettek a Marson. azonban felbontja azokat a kémiai kötéseket, amelyek összetartják ezeket a parányi váladékszemeket, és áporodott szagú molekulák ködfelhője jut a levegőbe.

Ahogy a víz párolog, megnöveli a relatív páratartalmat a kutyaZappa, a lógó nyelvű kutya az internet új sztárja. közvetlen környezetében. A nedves levegő több molekulát (a meleg, nedves levegő meg még többet) tud felvenni, mint a száraz, és a levegőben lévő szagmolekulák nagyobb koncentrációban erősebben ingerlik a szaglóideg-végződéseket. Ezért érezzük sokkal büdösebbnek az ázott kutyát, mint a szárazat.

Ázott kutya

Ázott kutya

Ázott kutya


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!