Európa leghosszabb fűtött kerékpárútját építik meg Hollandiában

Európa leghosszabbA világ leghosszabb gyalogos függőkábelhídját adták át Németországban. fűtött kerékpárútját fogják megépíteni egy holland természetvédelmi övezeten keresztül, hogy egész évben hó- és jégmentes úttal kössék össze Wageningen és Arnhem városVelence rejtett történelme és kevéssé ismert helyei egy csodálatos útifilmen. át. A Jufferswaard természetvédelmi övezetet átszelő 1,7 kilométer hosszú kerékpárutat a közeli papírgyárban keletkezett hő fogja fűteni.

HollandiaKönyvesbolt egy 13.századi holland templomban. egyike a világ leginkább kerékpárosbarát országainak (Forrás: flickr/Sergey Galyonkin)

“A kerékpárút főként az ingázóknak épül. Ez egy csodálatos védett területEgy kínai akváriumból érkeznek az első lakók a világ első beluga menedékébe. , ezért folyamodunk ehhez a módszerhez. Nem akarunk sót használni itt a Több mint tízezer turistát zárt el a hó a külvilágtól a svájci Alpokban. mentesítésre” – idézett egy önkormányzati szóvivőt a brit The Guardian.

Petra Borsboom elmondta: úgy vélik, ez lesz Nyugat-Európa leghosszabb ilyen kerékpárútja. “Nem akarjuk azt állítani, hogy a világon a leghosszabb lesz, mert lehetséges, hogy Kínában már van ilyen, de arról nem tudunk sokat” – tette hozzá.

Arnhem a magasból (Forrás: Wikimedia Commons/Mdavids)

A Nederrijn folyó árterületén húzódó 31 hektáros természetvédelmi területNyomkövetővel védik az elefántokat Kenyában. számos vízi madárA gólyatöcs lesz a 2019-es év madara. és békafaj, valamint hódok otthona. “Tartottunk attól, hogy az itt élő békák előszeretettel akarnak majd a fűtött úton maradni, de nagy figyelemmel fogjuk nyomon követni az út hatását a kisebb állatokra” – ígérte a szóvivő.

Nederrijn folyó (Forrás: Wikimedia Commons/Fruggo)


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!