Elpusztult Snooty, a világ legöregebb fogságban élő lamantinja

Mindössze egy nappal a 69. születésnapja után, vasárnap elpusztult a világ legöregebb fogságban élő lamantinja egy floridai akváriumban – közölte a South Florida Museum. Az intézmény közleménye szerint a Snooty66 éves lett a világ legidősebb lamantinja. nevű állat vasárnap pusztult el, valószínűleg egy szerencsétlen balesetFolyóba zuhant egy utasszállító repülőgép szerdán Tajvanon. következtében, amelyet alaposan kivizsgálnak a következő napokban, és a tetemet is felboncolják, hogy kiderüljön a halál pontos oka. Az eddigi jelek szerint a lamantinnak valahogy sikerült beúsznia az otthonául szolgáló akváriumSzinte az összes hal elpusztult egy tokiói tengeri akváriumban. egy általában lezárt, karbantartásra szolgáló részébe. Az akvárium többi lamantinja jól van. A bradentoni múzeumhoz tartozó Parker Manatee Aquarium személyzetét lesújtotta a hír. Az intézmény zárva marad, amíg kiderítik, hogy mi is történt pontosan.

Az elmúlt években egyébként többször is felröppent a hír, hogy az állat elpusztult és egy fiatalabb példánnyal helyettesítették, ám a múzeumMegsemmisült a delhi Természettudományi Múzeum teljes gyűjteménye egy tűzvészben. minden alkalommal elhessegette a pletykákat. Snootyt az akvárium dolgozói szombaton még egy gyümölcsökből és zöldségekből készített tortával lepték meg, és több ezer látogató is felköszöntötte az állatot, amely magas kora ellenére jó egészségnek örvendett. Naponta nagyjából 35 kilogramm zöldséget falt be, hogy megtartsa 450 kilós súlyát. Szerette üdvözölni a látogatóit, és örömmel pózolt a kameráknak.

Snooty 1948-ban jött a világra egy miamiMiamit és News Orleanst is el fogja nyelni az óceán. akváriumban, a világ első fogságban született lamantinjaként. Egy évvel később került a bradentoni múzeumba, ahol több mint egymillió látogató arcára csalt mosolyt az elmúlt évtizedekben.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!