Elpusztult a világ legidősebb macskája

Harminckét évesen, szívelégtelenség következtében elpusztult a világ legidősebb macskája. Amikor Szerecsendió, a cirmos cicaÉletre szóló barátság szövődött a cica és a szakállas agáma között. született, még Margaret Thatcher volt a kormányfő, és II. Erzsébet csak 30 éve ült a brit trónon. Gazdái, Liz és Ian Finlay szerint, akik 27 éven át viselték gondját, a macskaAranyos képek Montyról, egy szokatlan kinézetű macskáról. hosszú életének az volt a titka, hogy tonhallal, tejszínnel és sült csirkével kényeztették.

A macska állapota csak életének utolsó heteiben fordult rosszabbra, és már nehezen lélegzett. Ian Finlay, a nyugdíjas pék szomorúan mondta el: hirtelen halála feleségével együtt mélyen megrázta, mivel “gyerekRoona Begum - a legnagyobb fejű kislány. ükként szerették” – írja a Metro. A házaspár hozzáfűzte, hogy nem lesz több macskájuk, mert annyira megviselte őket a cirmos halála.

Szerecsendió a pár korábbi, Fűszer névre hallgató cicájával vetődött el hozzájuk 1990-ben. Mikor kiderült, hogy kóbor állat, befogadták, és Fűszer halála után ő lett az egyetlen háziállatuk. Az állatorvos szerint ötéves volt, amikor hozzájuk került, tehát amikor augusztus végén elpusztult, 32 éves lehetett. A macskákÉvek óta próbál bejutni egy japán múzeumba két elszánt macska. általában 15 évig élnek, Szerecsendió tehát kivételesen magas kort ért meg. A GuinnessA legújabb Guinness Rekordok 2013. rekordok könyveIndiában él a világ legalacsonyabb tehene. szerint egy 30 évesen, májusban elhunyt texasi sziámi macska volt a világ legöregebb123 éves lehet a világ legöregebb embere. cicája. Gazdái szerették volna ha Szerecsendiót hivatalosan is a világ legöregebb macskájának ismerték volna el, ám mivel kóbor álltként került hozzájuk, nem tudták papírokkal igazolni a korát.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!