Ellentmondást nem tűrően állította le a forgalmat a családját védelmező ezüsthátú gorilla

Különleges pillanatokat örökített meg Gordon Buchanan természetfilmes és csapata, amikor a Kongói Demokratikus KöztársaságA kihalás fenyegette hegyi gorillák élőhelyén engedélyez olajfúrásokat Kongó. erdőA Kanas természetvédelmi terület varázslatos szépsége. inek mélyén a keleti síkvidéki gorillákNőtt a veszélyeztetett hegyi gorillák populációja. nyomába szegődtek. A BBC munkatársa egy népes gorillacsalád életét dokumentálta, melynek élén egy Chimanuka nevű ezüsthátú hím áll.

Gordon Buchanan régi álmát váltotta valóra azzal, hogy sikerült az igen ritkaÍgy ismerkedik a külső kifutóval Nyíregyházi Állatparkban született indiai páncélos orrszarvú. Grauer avagy keleti síkvidék gorillák közelébe férkőznie és elnyernie a bizalmukat. A filmes így megtapasztalhatta a gorillák hihetetlen ragaszkodását egymás iránt és a csoport vezetőjének ellentmondást nem tűrő viselkedését, amikor családja biztonságáról kellett gondoskodnia. A hatalmas ezüsthátú akkor sem riadt meg egy pillanatra sem, amikor egy úton átkelve addig tartotta fel a forgalmat, amíg a család összes tagja épségben át nem ért a túloldalra.

A keleti síkvidéki gorillaGorillakölyök született a Fővárosi Állatkertben. (Gorilla beringei graueri) a keleti gorillaMeggyászolják halott társaikat a gorillák. három alfajának egyike, mely vadon ma már csak a KongóÚgy fotózkodnak az őket védelmező vadőrökkel a hegyi gorillák, mintha mi sem lenne természetesebb. i Demokratikus Köztársaság keleti részén fekvő erdőkben él. Ennek a fajnak a felépítése sokkal robusztusabb, mint a nyugati síkvidéki gorilláé, törzse szélesebb, fogai hosszabbak, állkapcsa erősebb. Elsősorban növényevő, táplálékának nagy részét levelek teszik ki. Megfigyelték, hogy egy növényről csak néhány levelet fogyaszt el, lehetővé téve ezzel a növényEgy növény, ami óránként 6000 hangyát fogyaszt el. továbbélését. Elfogyasztja a gyümölcsöt, magvakat, bambuszrügyeket és rovarokat is.

A keleti síkvidéki gorillaÍgy nevet egy gorillakölyök - csodálatos videó enged bepillantást egy gorillamentő központ életébe. a világ legnagyobb emberszabásúja, a vadon élő felnőtt hím súlya meghaladhatja a 225 kg-ot, magassága a 183 cm-t, a fogságban tartott állatok még ennél is nagyobb tömeget érhetnek el. A keleti síkvidéki gorilla békés és szociális lény, 5-30 fős csoportokban él. A csoportokban a nőstényeken és a kölykökön kívül általában egy ezüsthátú hím és néhány nem domináns hím él. Az ezüsthátú hím a csoport domináns vezetője, ő vezeti a csoportot élelemszerzésük során, és ő védi a család tagjait veszély esetén.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!