Ellentmondást nem tűrően állította le a forgalmat a családját védelmező ezüsthátú gorilla

Különleges pillanatokat örökített meg Gordon Buchanan természetfilmes és csapata, amikor a Kongói Demokratikus KöztársaságA kihalás fenyegette hegyi gorillák élőhelyén engedélyez olajfúrásokat Kongó. erdőA Kanas természetvédelmi terület varázslatos szépsége. inek mélyén a keleti síkvidéki gorillákÍgy örültek a hónak a Nyíregyházi Állatpark gorillái. nyomába szegődtek. A BBC munkatársa egy népes gorillacsalád életét dokumentálta, melynek élén egy Chimanuka nevű ezüsthátú hím áll.

Gordon Buchanan régi álmát váltotta valóra azzal, hogy sikerült az igen ritkaEgyetlen áttelepített orrszarvú maradt életben, azt is oroszlánok támadták meg. Grauer avagy keleti síkvidék gorillák közelébe férkőznie és elnyernie a bizalmukat. A filmes így megtapasztalhatta a gorillák hihetetlen ragaszkodását egymás iránt és a csoport vezetőjének ellentmondást nem tűrő viselkedését, amikor családja biztonságáról kellett gondoskodnia. A hatalmas ezüsthátú akkor sem riadt meg egy pillanatra sem, amikor egy úton átkelve addig tartotta fel a forgalmat, amíg a család összes tagja épségben át nem ért a túloldalra.

A keleti síkvidéki gorillaGorillakölyök született a Fővárosi Állatkertben. (Gorilla beringei graueri) a keleti gorillaSúlyosan veszélyeztetett faj lett a keleti gorilla, az óriáspanda azonban lekerült a listáról. három alfajának egyike, mely vadon ma már csak a KongóA kihalás fenyegette hegyi gorillák élőhelyén engedélyez olajfúrásokat Kongó. i Demokratikus Köztársaság keleti részén fekvő erdőkben él. Ennek a fajnak a felépítése sokkal robusztusabb, mint a nyugati síkvidéki gorilláé, törzse szélesebb, fogai hosszabbak, állkapcsa erősebb. Elsősorban növényevő, táplálékának nagy részét levelek teszik ki. Megfigyelték, hogy egy növényről csak néhány levelet fogyaszt el, lehetővé téve ezzel a növényEgy növény, ami óránként 6000 hangyát fogyaszt el. továbbélését. Elfogyasztja a gyümölcsöt, magvakat, bambuszrügyeket és rovarokat is.

A keleti síkvidéki gorillaÍgy nevet egy gorillakölyök - csodálatos videó enged bepillantást egy gorillamentő központ életébe. a világ legnagyobb emberszabásúja, a vadon élő felnőtt hím súlya meghaladhatja a 225 kg-ot, magassága a 183 cm-t, a fogságban tartott állatok még ennél is nagyobb tömeget érhetnek el. A keleti síkvidéki gorilla békés és szociális lény, 5-30 fős csoportokban él. A csoportokban a nőstényeken és a kölykökön kívül általában egy ezüsthátú hím és néhány nem domináns hím él. Az ezüsthátú hím a csoport domináns vezetője, ő vezeti a csoportot élelemszerzésük során, és ő védi a család tagjait veszély esetén.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!