Elképesztően magasra emelkedett fel a krokodil, hogy megszerezze a zsákmányt

Elképesztő felvételt készített Észak-Ausztráliában a legújabb megbízatása során Trevor Frost, a National GeographicLenyűgöző képsorok a Dunáról és Budapestről!. fotósa. A videón az látható, hogy Frost és munkatársai egy jókora húsdarabot A göndör szőrű lovak. gatnak egy bordás krokodilLelőttek egy több mint 5 méter hosszú krokodilt Queenslandben. fölé, a hüllő pedig mindent megtesz azért, hogy meg is szerezze a finom falatokat. A krokodilA Föld tíz leghalálosabb állata. a farka erejét felhasználva elképesztőBúvárok szabadították meg a cetcápát a rátekeredett kötéltől - elképesztő videó. en magasra emelkedik ki a vízből. Trevort és munkatársait teljesen lenyűgözte a nem mindennapi jelenet.

Krokodil

Krokodil

VIDEÓ:

A bordás krokodil a legveszélyesebb krokodilokTöbb ezer krokodilt fenyeget az éhhalál a pénzmosással vádolt bankárcsalád farmján. közé tartozik és a legnagyobbra is nő, átlagos hossza 3,5-5 méter, de egyes hím példányok a 6 métert és az 1000 kilogrammot is meghaladhatják. Mivel kiváló úszó, messzire kimerészkedik a nyílt tengerre is. Ezzel egyedülálló a krokodilok között. Látták már egyedeit 1000 kilométeres távolságban a szárazföldtől, kint a nyílt tengeren is. Szervezete hatékonyan tudja kiválasztani a felesleges mennyiségű sót, ezért tud megélni a tengerekben is, bár nem ez a legkedveltebb élőhelye. Eredeti élőhelye a folyóTíz éve keresték az ausztrál folyóból kifogott "krokodilszörnyet". torkolatok vidéke és a partvidéki mangrovemocsarak. Többnyire a tengerpartok kevert jellegű, úgynevezett brakkvizében él, de kedveli az édesvizet is, a nagyobb folyókban a partoktól több kilométeres távolságban is megél és előfordul az édesvízi tavakban és mocsarakban is. HatalmasTúlméretezett kutyák. elterjedési területén több krokodilfaj is él, de ez a faj dominánsnak számít mindenütt, ahol előfordul.

Krokodil

A kifejlett egyedek szinte mindenre rátámadnak, amit meg tudnak enni. Nagyobb méretű emlősöket is elejthetnek. A bordás krokodil az egyetlen ragadozó Ausztráliában amelyik elejti a betelepített és elvadult nagyobb testű emlősállatokat is, ezáltal valamennyire szabályozni tudja azok populációját. Ha nem jut elegendő táplálékhoz a hüllőÖt méteres óriásaligátort filmeztek le egy floridai golfpályán. k többségéhez hasonlóan sokáig kibírja az éhezést. Ilyenkor a testében és a farkában elraktározott zsírkészleteit éli fel. A nagyobb egyedek akár egy egész évig kibírják táplálkozás nélkül.

krokodil


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!