Elképesztő vadászatot örökítettek meg – így ejti el a gyanútlan fókát az éhes jegesmedve

A BBCHihetetlen üldözés - minden idők egyik legizgalmasabb természetfilmes jelenete. Earth lélegzetelállító felvételén végignézhetjük, hogyan kutatja fel kedvencSzokatlan házi kedvenc - kutyaméretű gyíkkal él együtt egy házaspár. zsákmányát, és miként ejti el áldozatát a jegesmedve26 tonna havat kaptak a jegesmedvék karácsonyi ajándékba. . Az északi sarkvidék jégmezőCsodálatos látvány - ilyen, amikor a bálnák szivárványt fújnak a levegőbe. inek csúcsragadozója hihetetlen ügyességgel cserkészi be a jégtáblán pihenő, gyanútlan fókát, melynek sikeres elejtése létfontosságú az éhes jegesmedve túléléséhez.

Az elképesztő vadászatElképesztő videó - egy fókát repített a magasba egy vadászó gyilkos bálna. a BBC Earth The HuntEgy hatalmas bálna vetett véget a tengeri ragadozók közös lakmározásának. (A vadászat) című sorozatában látható, mely a vadászó állatok prédaejtő trükkjeit, illetve áldozataik menekülési stratégiáit mutatja be. Minden epizód a FöldBizonyítékot találtak arra, hogy miként történhetett a “nagy oxigénfelhalmozódás eseménye”. más-más természetes élőhelyén játszódik, s a nézők elé tárja mindazon kihívásokat, amelyekkel a ragadozóknak és áldozataiknak szembe kell nézniük, legyen szó füves prérikről, sűrű erdőségekről, a sarkvidékekről vagy akár a nyílt óceánok világáról.

A jegesmedve szinte állandóan vándorúton van, hiszen a jégmezők nemigen szolgálnak bőséges táplálékkal, és viszonylag nagy utat kell megtenniük ahhoz, hogy táplálékukat beszerezzék. Zsákmány után kutatva akár napi 70 km-es távolságot is megtesznek. Míg sok más medvefaj étrendjén igen jelentős szerepe van a növényi eredetű táplálékoknak, addig a jegesmedve csak a sarki nyár 26 tonna havat kaptak a jegesmedvék karácsonyi ajándékba. napjaiban fogyaszt egy kevés zuzmót, mohát vagy bogyót, de azt is csupán étrendi kiegészítésként. Ez a hatalmasTúlméretezett kutyák. , talán lomhának tűnő állat nagyon ügyesen halA legdrágább kaviárok feldolgozásának folyamata. ászik, ha pedig vadászik, kitartóan üldözi zsákmányát, akár 40 km/óra sebességgel is tudnak futni. A kedvenc táplálékát a fókákVirágzó jegesmedve-populációt találtak a Csukcs-tenger térségében. és halakÚgy szoknak rá a halak a műanyagra, ahogy a tinik a gyorsételekre. képezik, de olykor madarakat és rénszarvasokat is zsákmányul ejt, sőt a dögöt sem veti meg.

A jegesmedvének természetes ellensége jóformán nincsen. A kardszárnyú delfinen, a nagy ámbrásceten és a grönlandi cápán kívül talán csak a rozmárok hatalmas agyarai jelentenek számára veszedelmet. Kitűnő úszó, a vízben akár a tíz kilométeres sebességet is elérheti. Nyitott szemmel merül a víz alá, s ott akár két percig is kibírja levegővétel nélkül. Szaglása igen kifinomult, a fókaPolippal csapott arcon egy megdöbbent kajakost a fóka. szagát másfél kilométeres távolságról is megérzi.

VIDEÓ:


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!