Elhunyt Paul Karason, a kék színű férfi

Cimkék: , , , , , ,

Paul Karason 2008-ban vált világszerte ismertté, amikor először beszélt a különösFurcsa házak. színét okozó betegségEgy 5 éves kislány testében él egy 20 éves indiai nő. éről az amerikai Today című műsor kamerái előtt. A férfi, akit a környezete „Törpapának” becézett, akkor elmondta, hogy furcsaA legfurcsább és legnevetségesebb Guinness Rekordok. , kékes színét egy argyria nevű betegségnek köszönheti. Az argyria a bőr és nyálkahártya maradandó, kóros, kékes-szürkés színű elszíneződése melyet az ezüstkomponensek fogyasztása okozhat. Az argyriában szenvedő betegek bőrének és nyálkahártyájának színe emlékeztet a cianózis okozta tünetekre. A kutatások szerint a szervezetbe kerülve 1Több mint 4000 ember halálát okozta a londoni "Nagy szmog" 1952-ben. -4 gramm ezüst több heti fogyasztása okozhat argyriát.

Paul Karason, a kék színű férfi

Paul Karason 15 évvel ezelőtt kezdett kékülni, egy bőrbetegségre alkalmazott kezelés miatt. A férfi egy speciális, ezüstalapú szerrel kezelte magát, amit saját maga készített ezüstből. A bőrbetegsége kezelése miatt továbbá ezüstkomponenseket tartalmazó italokat is ivott. Az amerikai férfi azt hitte, hogy az ezüst segít majd legyőzni a fertőzését. A férfi elképzelése egyébként nem volt alaptalan: az ezüstöt antibakteriális hatása miatt több ezer évig használták, népszerűsége akkor kezdett visszaesni, amikor 1930-ban bevezették a penicillin tartalmú antibiotikumokat. Ennek ellenére egészen 1999-ig sok helyütt alkalmazásban maradt, mígnem az amerikai gyógyszerügyi hatóság be nem tiltotta, mert kék színt (vagyis argyriát) okoz.

Paul Karason 62 évesen halt meg a washingtoni kórházban. Nem az ezüst miatt, hanem szívrohamban, amiért felesége a dohányzást okolja. A kék férfi ugyanis erős dohányos volt.

Paul Karason, a kék színű férfi

Paul Karason, a kék színű férfi

Paul Karason, a kék színű férfi

Paul Karason, a kék színű férfi

Forrás: dailymail.co.uk

Látogatók egyéb keresései erre a cikkre:

paul karason, paul walker meghalt, kék ember
Thanks for rating this! Now tell the world how you feel via Twitter.
Mit gondolsz erről a cikkről vagy a tartalmáról?
  • Nem tetszik
  • Érdekes
  • Gyönyörű
  • Elképesztő
  • Tetszik
  • Átlagos

3 thoughts on “Elhunyt Paul Karason, a kék színű férfi

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


-->