Egyre több embert csíp meg Ausztráliában a világ legkisebb és legmérgezőbb medúzája

Két hét alatt 10 embert csípett meg a világ legkisebbEh'haeusl - világ legkisebb szállodája. és legmérgezőbb, elviselhetetlen fájdalmat, sőt akár halált is okozó medúzafaja a kelet-ausztráliai Fraser-szigeten. A keleti parti vizekben honos irukandzsi kockamedúzaKockamedúza csípésbe halt bele egy turista Thaiföldön. 10. áldozatát, egy tizenéves lányt szerdán késő este szállították kórházba légi úton. Úgy tudni, hogy a lányt, akinek stabil az állapota, a lábán csípte meg a medúzaMedúzainvázió Ausztrália partjainál - ezreket csíptek meg a portugál gályák. a QueenslandLelőttek egy több mint 5 méter hosszú krokodilt Queenslandben. államhoz tartozó népszerű üdülőszigeten, Brisbane-től 350 kilométerre északra. Előző nap egy 19 éves fiút csípett meg az ajkán egy medúza, a pácienst repülőSzinte függőlegesen száll fel a Boeing új Dreamlinere [videó]. géppel szállították kórházba, miután erős hányingere volt és hányt is.

meduzaFotó: Wikipedia/GondwanaGirl

Az irukandzsi csípése súlyos hányingert, hányást, majd szinte az egész testben hosszan tartó elviselhetetlen fájdalmat okoz, ami két hétig is eltarthat, és akár halálhoz is vezethet.

meduza-2Fotó: Western Australia Department of Parks and Wildlife

Az egyik helyi törzsről elnevezett kockamedúza eddig csak jóval északabbra, a szigettől 700 kilométerre odébb volt megfigyelhető. Megjelenését a Fraser-szigetPálmalevelek mentettek meg három hajótöröttet. térségében a klímaváltozásnak, az óceán melegedésének tulajdonítják.

fraser-szigetFotó: Wikipedia/Rhain


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!