Egyértelműen víz létezését bizonyítja a NASA által talált lelet a Marson

Cimkék: , , , , , ,

A NASAAz eddigi legjobb képeket küldte a Juno űrszonda a Jupiterről. OpportunityHogy jutottunk el a Marsra? - Egy 6 perces rendkívüli videón a Spirit útja. nevű robotja, olyan mintát vett, amely az eddigi legkomolyabb felfedezésnek számít. A talált Kőzetmintákat hoznak vissza a Marsról. zetminta, olyan agyagásvány, amely azt bizonyítja, hogy a bolygó klímája melegebb volt és nedvesebb a mostaninál. A vízFolyók lehettek a Marson. létezésére, hosszú évek óta folyamatosan gyűlnek a bizonyítékok. Ugyanakkor eddig a kénsav jelenléte, azt sugallta, hogy életre nem annyira alkalmas összetevők alkották azt.

Opportunity

A most megtalált agyagásvány kialakulásához, a víz hosszútávú jelenléte szükséges és olyan semlegesebb pH értéket tartalmaz, amely az iható víz és az élőlények kialakulására esélyt adó mikrobiológiai feltételeket jelezhet.

MarsEnduranceGS

Az Endurance kráter peremén találták a történelmi jelentőségű leletet. A robotot most további vizsgálatokra küldik, ezen az útvonalon, hogy kőzetmintákat gyűjtsön a továbbiakban is, amelyekből megállapíthatják, hogy milyen típusú víz létezhetett a Marson, tó vagy folyó vagy esetleg más formája a víznek.

Forrás:hvg.hu

Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!Ha tetszett, iratkozz fel hílevelünkre, hogy ne maradj le a friss cikkekről sem!

Látogatók egyéb keresései erre a cikkre:

Mit gondolsz erről a cikkről?
  • Nem tetszik
  • Érdekes
  • Gyönyörű
  • Elképesztő
  • Tetszik
  • Átlagos

Ajánló

Szólj hozzá a cikkhez!