Egy különleges étterem, ahol csak jelnyelven rendelhetnek a vendégek

Kanadában, TorontoKecsesen mozgó tornyok – A kanadai Absolute Towers. belvárosában nyílt meg júliusban a Signs vagyis Jelek nevű étterem, ahol a vendégek csak jelnyelven tudnak rendelni. Ez a világ első olyan étterme, ahol minden pincér hallássérült. Az ételek illetve italok mellett rajzok találhatóak, amelyek pontosak ábrázolják, hogyan kell elmutogatni a rendelni kívánt étel vagy italBizarr: békából készült turmixot isznak Peruban. nevét. A vezetőség így szeretné a jelbeszéd használatára, megismerésére inspirálni a vendégeket, akik rendelésGazdája hangját utánozva adott le rendelést egy papagáj az Amazonon. közben megtanulhatják az egyszerűbb jeleket.

Signs étterem

Signs étterem

Az étterem megálmodója és tulajdonosa Anjan Manikumar, elmondta, hogy az étterem elfogadásra, nyitottságra és együttérzésre tanít, amelyekre a fogyatékkal élőknek nagyon nagy szükségük van. A tulajdonos azt is elmondta, hogy ötlete akkor született meg, amikor a kanadai Markhamban dolgozott egy étterem menedzserként. Az egyik vendége hallássérült volt és kommunikáció nem ment kettejük között olyan gördülékenyen, mint ahogy kellett volna. “Úgy éreztem, nem kapja meg azt a kiszolgálást, amit megérdemel.” Manikumar, ezután elkezdett jelnyelven tanulni, ma pedig már a Signs büszke tulajdonosa.

Signs étterem

Signs étterem

A hallássérült emberekA világ 5 legbizarrabb pechsorozata. az étteremben nem csupán munkát találtak, hanem annak is örülhetnek, hogy az ételek mellett közösségük kultúrájából is ízelítőt adhatnak. A meghirdetett állásokra több mint 200 jelentkező volt, a felvettek többsége korábbi vendéglátóipari tapasztalattal nem rendelkezett. Az étterem rendkívül népszerű, állandó a telt házKülönleges macskabarát otthon - a cicák fellegvára. .

Signs étterem

Signs étterem

Signs étterem


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!