Egy hatalmas medve és egy férfi különleges barátsága

JimboÍgy ölelgeti gondozóját Jimbo, a 700 kilós medve. a hatalmas medveÍgy ölelgeti gondozóját Jimbo, a 700 kilós medve. különlegesSunland Baobab - különleges pub a világ legnagyobb majomkenyérfájának belsejében. barátságot kötött egy férfival, Jim Kowalczik-val, aki hosszú évek óta gondoskodik a fogságban született állatról. Jimbo a New YorkNew York impozáns tetőtéri kertjei. államban található Otisville-ben él az Orphaned Wildlife Center nevű állatmenhelyen, amit Jim Kowalczik és felesége, Susan alapított évtizedekkel korábban.

Jimbo medve

A non-profit szervezet vadon élő állatok, főként medvékNem látták meg az árnyékukat a budapesti medvék. rehabilitációjával foglalkozik és a céljuk, hogy minél több állatot visszajuttassanak a vadonba. Néhány hozzájuk kerülő medveBirkózó medvebocsok állították le a forgalmat. azonban már túlságosan hozzászokott az emberek jelenlétéhez vagy éppen betegséggel küzd, ezért őket már nem lehet visszaengedni természetes élőhelyükre, róluk életük végéig gondoskodnak. Jimbóval immár 20 éve foglalkozik Jim Kowalczik és az évek alatt rendkívül szoros barátságCsodás fotók egy medve és egy farkas különleges barátságáról. alakult ki közöttük. A férfi és a közel 700 kilós kodiak-medveMeglepő döntésre sarkallta a klímaváltozás a hatalmas Kodiak-medvéket. sok időt tölt együtt, közben jókat játszanak és a medve mindig türelmetlenül várj a simogatást és a dögönyözést.

Jimbo medve

Jimbo medve

Jimbo medve

Jimbo medve

Csodálatos barátságukba enged bepillantást az alábbi videó:

Someone asked for video of Jim and Jimbo playing. I found this on my phone! 🙂

Közzétette: Orphaned Wildlife Center – 2016. január 2.

A kodiak-medve (Ursus arctos middendorffi) a barna medveMedvebocsot láttak Heves megyében. legnagyobbSherman tábornok - a legnagyobb térfogatú fa a világon. termetű alfaja. A jegesmedveNemzetközi felháborodást váltott ki a Spitzbergákon lelőtt jegesmedve története. mellett a legnagyobb testű szárazföldi ragadozó emlős a Földön. A hímek tömege általában 360-680 kg, a nőstényeké pedig 225-315 kilogramm között változik. A legnagyobb, ismert vadon elő kodiak-medve 750 kilogramm, a legnagyobb állatkerti kodiak-medve pedig 966,9 kilogramm volt. A kifejlett hímek felágaskodva elérhetik a 3 métert is. Főleg gyümölcsöket, bogyókat, kisebb gerinceseket eszik, de kiás egyes gumókat és gyökereket is. Ez a hatalmasTúlméretezett kutyák. medve a Kodiak-, Afognak- és Shuyak-szigeteken őshonos, melyek Délnyugat-AlaszkaMedvecsalád szegődött egy túrázó mellé Alaszkában. partjai mentén találhatóak. A kodiak-medve alapvetően kerüli az embert, de hírhedten kiszámíthatatlan viselkedése révén veszélyes lehet az emberekre. Szerencsére élőhelyük viszonylag gyéren lakott terület, így az emberekkel való találkozás lehetősége csekély. Jimbo este persze egészen más, hisz ő már bocsként hozzászokott az emberek jelenlétéhez.

kodiak-medve


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!