Egy gyönyörű és titokzatos ír sziget, amely az új Star Wars filmben is feltűnik

A titokzatos Skellig Michael sziklaszigetKis halászközösség a Migingo-szigeten . 12 kilométerre nyugatra található Írország partjaitól. A két Skellig-szigetKülönleges állatvilág bújik meg a borneói esőerdő mélyén. (Little Skellig és Skellig Michael)  közül ez a nagyobb, a területe nagyjából 17 hektár. A szigetÚszó malacok a Bahamákon. legmagasabb pontja 289 méterre van a tengerszint felett. A különlegesHatalmas előrelépés történt Déli-Georgia sziget páratlan élővilágának megmentésében. hangulatot árasztó sziget több száz éven át az ír keresztény szerzetesek fontos központja volt.

Skelling Michael

Az utóbbi hónapokban az új Star Wars film kapcsán sokszor került említésre az Atlanti-óceánból kiemelkedő páratlan szépségű sziklasziget, mivel itt forgatták a film néhány jelenetét. A szigeten hetekig folytak a felvételek és a természetvédők akkor ezzel kapcsolatban elmondták, hogy ez zavarhatja a szigeten élő különleges madárvilágot. Az ír Nemzeti Parkok és Vadvédelmi Szolgálat közlése szerint azonban (NPWS) alapos tudományos elemzése nyomán kapott engedélyt a stáb a Skellig Michael-szigeten való korlátozott idejű forgatásra. Az engedélyt szigorú feltételekkel adták ki. A forgatás alatt beavatkozási joggal bíró szakértők is tartózkodnak a szigeten, hogy bármikor leállíthassák a munkát, ha az veszélyeztetné az élőhelyet és a vadvilágot.

Skelling Michael

Skelling Michael

A szigeten álló kolostort a 6. században építették a szerzetesek, akik a Elképesztő, gravitációt meghazudtoló kőtornyok - Mike Grab művészete. kunyhókban, spártai körülmények között éltek és rendkívül egyszerű életmódot folytattak. Ivóvíznek esővizet gyűjtöttek, a sziget védettebb oldalán pedig zöldségeket és gyógynövényeket termesztettek. A Skellig Michael szigeten élő közösség soha nem volt nagy, valószínűleg 12 szerzetes23 éve él egy sziklaoszlop tetején egy grúz szerzetes. és egy apát élt itt. A szerzetesek vájták a sziklába azt a 600 fokból álló kőlépcsőt, amely a kolostorhoz vezet fel. Az ismert, de nehezen megközelíthető kolostorA világ 5 nehezen megközelíthető kolostora. 1996 óta az UNESCOTenerife - az örök tavasz szigete. VilágörökségMűanyag szemétben fuldoklik egy eldugott csendes-óceáni sziget. listáján szerepel. A turisták belépését korlátozzák, mert félő, hogy a növekvő számú látogató tönkretenné a sziget állapotát, különösen a sziklaTenerife - az örök tavasz szigete. tetejére vezető kőlépcsőt.

Skelling Michael

Skelling Michael

Skelling Michael

Skelling Michael

Skelling Michael

Skelling Michael

A Skellig Michael szigetet a szerzetesek 13. században hagyták el és a szárazföldi Ballinskelligs kolostorba költöztek. Ennek oka egyrészt az lehetett, hogy a klímaváltozása hidegebb időjárást és több vihart eredményezett a szigeten, valamint az ír egyház szerkezetére vonatkozó reformok vezettek a sziget remete társadalmának végéhez. Az 1500-as évektől kezdve a sziget zarándokhellyé vált, de állandó lakossága nem volt. A 1826-ban két világíElképesztő természet: a Luzon-sziget szigetének szigete. tornyot építettek. Az egyik, automatizált világítótoronyBishop-Rock sziget - a legkisebb sziget a világon, amin épület áll. most is üzemel. Skellig Michael a szomszédjával, a Little Skelliggel együtt természeti rezervátum. A szigeteken számos tengeri madárNem találják Új-Zéland leghíresebb madarát, amely embernek hiszi magát. honos, köztük szulafélék, viharmadárfélék, sirályfélék és alkafélék.

Skelling Michael

Skelling Michael

Skelling Michael

Skelling Michael

Skelling Michael

Skelling Michael


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!