Bizarr mélytengeri élőlények tucatnyi új faját fedezték fel ausztrál kutatók

KülönösBizarr tengeri élőlény tetemét sodorta partra a víz a Harvey hurrikán után. teremtmények tucatnyi új faját fedezték fel ausztrál kutatók Tasmánia partjainál egy eddig feltáratlan mélytengeri szakadékban. Az ausztrál kormány tudományos ügynöksége (CSIRO) által támogatott expedícióban a kutatók apró hálókat és vízVíz nyomaira bukkantak egy Naprendszeren kívüli bolygón. alatti kamerákat használva tanulmányozzák a több mint négyezer méter mély szakadékot, hogy megismerjék lakóit.

Forrás: CSIRO/Museums Victora

“Jó néhány elképesztő teremtményt láttunk: a videokamerán keresztül megfigyeltünk már egy kimérához hasonlító lényt is, ami az ausztrál vizekben rendkívül ritkaSzellemcápát filmeztek le a kutatók a tenger mélyén. ” – mondta Dianne Bray, az expedíció egyik résztvevője.

A bizarrBizarr tengeri élőlény tetemét sodorta partra a víz a Harvey hurrikán után. élőlények sorát gyarapítja egy halEldobált üvegpalackok menthetik meg a kihalástól a foltos kézhalat. , amelynek fényérzékeny lemezek vannak a feje búbján, valamint egy “arctalan hal”, amelyhez hasonlóról 1870 óta nem született feljegyzés. “Ennek a halnak van orrlyuka és szája, de nincs arca. Nyilvánvalóan van szeme valahol, de tényleg semmit sem látni belőle” – mondta Bray.

Az expedíciót vezető Tim O’Hara szerint ez az első alkalom, hogy kutatócsoport indult a szakadék feltérképezésére azon célból, hogy adatokat gyűjtsenek a klímaváltozás mélytengeri hatásairól.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!