Az óceán mélyéről szólította fel az emberiséget a tengerek védelmére a Seychelles-szigetek elnöke

Az óceánok és tengerekApró tengeri állat segíthet felmérni az óceánok műanyagszennyezettségét. hatékonyabb védelmére szólította fel a nemzetközi közösséget a Seychelle-szigetek elnöke, Danny Faure, aki rendhagyó módon az óceán mélyén egy tudományos tengeralattjáróKincseket szállíthatott a dán tengerszoros mélyén megtalált náci tengeralattjáró. n mondta el drámai hangvételű beszédét.

Ez volt az első alkalom, hogy egy tengeralattjáróról élőben közvetítettek államfői beszédet. Faure egy britek vezette ambiciózus tudományos kutatásba nyerhetett bepillantást az Indiai-óceán mélyén, amelynek keretében tengerbiológusok tengeralattjárókkal és drónokkal térképezik fel a tengerfeneket és a mélytengeri élővilágot.

A FöldA Föld visszafordíthatatlanul veszélyes üvegházzá válhat. felszínének kétharmadát óceánok borítják, amelyek mélye továbbra is ismeretlen, titokzatos világ a kutatók számára. Faure beszédében rámutatott, hogy még a Marsról is jobb térképekkel rendelkezünk, mint az óceánfenékről.

“Ez az ügy mindnyájunkon túlmutat, és nem várhatunk a következő nemzedékre, hogy megoldja. Kifogyunk a tétlenségünket igazoló kifogásokból, és kifutunk az időből” – hangsúlyozta az elnök.

Sokan alábecsülik az óceán szerepét az éghajlatra, pedig ezek a vízfelületek termelik az általunk belélegzett oxigén felét – mondta Faure.

A kis szigetországokat fenyegetheti leginkább a klímaváltozással járó tengerszint-emelkedés. A földerózió, a haldokló korallzátonyok és a szélsőséges időjárás szintén a létüket fenyegető tényezők.

Forrás: Wikimedia Commons/Simisa

A szóban forgó kutatásApró tengeri állat segíthet felmérni az óceánok műanyagszennyezettségét. eredményeit a Seychelle-szigetek arra használná fel, hogy 2020-ig felségvizeinek harmadát védelem alá vonja. Jelenleg a világ óceánjainak mindössze 5 százaléka élvez védelmet, de a nemzetközi közösség szeretné, ha ez az arány 10 százalékra nőne 2020-ig.

Szakértők és környezetvédelmi aktivisták azonban úgy vélik, hogy a sokszínű tengeri élővilágot csak akkor lehetne megőrizni, ha a nemzeti felségvizeken kívüli területek 30-50 százalékát védelem alá vennék. Az ENSZAz ENSZ 193 tagországa cselekvést sürget az óceánok és tengerek védelmében. decemberi chilei klímacsúcsának egyik fő témája az óceánok védelme lesz.

A teljes beszéd ide kattintva tekinthető meg!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!